Uzņēmējdarbība Ukrainas atbalstam – aktuāla virtuālā darbnīca uzņēmējiem un profesionāļiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Kā diasporas uzņēmēji un korporāciju darbinieki var atbalstīt Ukrainu, ar kādiem biznesa un finanšu riskiem šobrīd jārēķinās un  kā Latvijas uzņēmēji var pārorientēt biznesu – par šīm aktualitātēm tiks runāts īpašā ārpuskārtas tīklošanās pasākumā 3. martā. Tajā aicināti piedalīties un gūt praktiskus ieteikumus Latvijas un diasporas uzņēmēji visā pasaulē, kā arī starptautiskās korporācijās strādājošie Latvijas izcelsmes profesionāļi.

“Katra viena cilvēka, katra viena uzņēmēja, katra viena profesionāļa rīcībai ir izšķirīga vērtība. Ietekme ir visiem lēmumiem un izvēlēm – no pašnodarbinātā līdz lieliem uzņēmumiem. Mēs neesam tikuši tik tālu (bet esam ceļā uz to!) kā Īlons Masks, kurš var atļauties nodrošināt internetu visai Ukrainai, taču arī mazās izvēles var ietekmēt notikumu gaitu. Skatīsimies, ko katrs savā līmenī var darīt, lai kopējā ietekme veidojas kā sniega bumba, mazākām un lielākām izvēlēm  saveļoties kopā pārmaiņu spēkā,” apņēmīgi  saka pasākumu organizējošās diasporas biedrības “Ekonomiskā sadarbība un investīcijas Latvijai” (kustība #esiLV) valdes locekle Elīna Pinto.

Diasporas uzņēmēju un profesionāļu iniciatīvu virtuālajai darbnīcai paredzētas vairākas sadaļas.

Par reālo pieredzi un situāciju stāstīs Latvijas uzņēmējs, arhitekts Aleksis Babuškins, kurš nule kā evakuējies no Kijevas, kur strādājis un dzīvojis pēdējos gados. Par aktuālo situāciju un palīdzības iespējām, kā arī par uzņēmējdarbības riskiem saistībā ar sankcijām pret Krieviju stāstīs arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvniecības Ukrainā vadītājs Ainārs Mežulis.

“Mēs šo jautājumu gribam skatīt no diviem aspektiem – uzrunājot šo uzņēmēju un profesionāļu auditoriju, izcelt morālos un atbildīga un vērtībās balstīta biznesa principus, bet vēlamies pievienot arī pragmatisko skatpunktu, jo lēmums par to, kā rīkoties, piemēram, ar Krievijas piegādātājiem, partneriem savās biznesa attiecībās – tas šobrīd ir jautājums arī par biznesa risku pārvaldīšanu,” uzsver Elīna Pinto.

Par finanšu un biznesa riskiem  aktuālajā situācijā informēs finanšu sektora profesionāle Daniela Utāne un risku menedžmenta padomniece Edīte Brauela (Browell), kas strādā  starptautiskos uzņēmumos Lielbritānija.

Par Latvijas tehnoloģiju uzņēmumu sākto atbalsta akciju "Uzņēmēji mieram" stāstīs Kristofs Blaus un “Riga Tech Girls” vadītāja Anna Andersone, aicinot tajā iesaistīties visus Latvijas uzņēmējus arī citur pasaulē.

Ar labās prakses piemēriem dalīsies pārstāvji no vairākām valstīm, piemēram, no Dānijas – latviešu uzņēmējs Raivis Orba, kam šajā valstī ir transporta uzņēmums, šobrīd pieslēdzies Dānijas bēgļu atbalsta centram, sniedzot palīdzību, un arī pats devies uz pierobežu.

Par līdzdalību vēstīs arī organizācijai “Daugavas Vanagi Vācijā” piederošais latviešu centrs “Bērzaine”,  kas gatavs uzņemt Ukrainas bēgļu bērnus un ģimenes. Pēc tam paredzēta pieredzes apmaiņa nelielās grupās.

Piedalīties aicināti gan diasporas uzņēmēji, gan arī profesionāļi, kas strādā dažādās korporācijās, jo tīklošanās pasākumā būs iespēja gūt pamatojumu un idejas, kā un kāpēc doties pie uzņēmuma vadības ar priekšlikumiem par darbības pārvērtēšanu kara ietekmē.

Aicināti arī Latvijas uzņēmēji, kas sadarbojas ar diasporas kompānijām, kā arī tie, kas šobrīd meklē jauna tirgus virzienus un jaunus sadarbības partnerus citās valstīs.

Pasākums #esiLVstandwithUkraine notiks 3. martā 20.00–21.30 pēc Latvijas laika platformā “Zoom”. Pieteikšanās šeit: ej.uz/esiLVukrainai 

Jāpiebilst, ka kustība #esiLV nule nākusi klajā arī ar aicinājumu diasporas zinātniekiem, akadēmiskajiem mācībspēkiem, jaunajiem pētniekiem pievienoties Latvijas zinātnieku koordinētajai starptautiskajai platformai scienceforukraine.eu.

Pētnieki tiek arī aicināti dalīties ar atbalsta iniciatīvām zinātnes laukā, skaidrot reģiona vēsturi un ģeopolitiku citvalstu un mītnes zemes kolēģiem, kā arī pārskatīt pētniecības partnerības un projektus saistībā ar aktuālo situāciju un nostāju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti