Rīta Panorāma

Izvēlies nākotni! 100 krēsli: Vīksna pret Skridi

Rīta Panorāma

Stipendijas par izcilību

Intervija ar premjerministri Laimdotu Straujumu

Straujuma: «Citadele» tiks pārdota dārgāk, nekā to novērtēja konsultants

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 7 mēnešiem.

Banka „Citadele” tiks pārdota par lielāku summu, nekā to novērtēja konsultants „Prudentia”, otrdienas rītā LTV raidījumam „Rīta Panorāma” sacīja premjere Laimdota Straujuma („Vienotība”).

„Prudentia” banku bija novērtējusi par 64 miljoniem eiro. „Pārdošanas summa ir augstāka. (..) Summa, par kuru pārdod banku, ir lielāka,” sacīja Straujuma. Viņa atzina, ka banka tiek pārdota nekavējoties, taču to nosaka Saeimas vēlēšanas. „Steigu nosaka vēlēšanas. (..) Būtu ļoti svarīgi, lai pirms vēlēšanām cilvēkiem būtu skaidras visas detaļas,” pauda Straujuma.

Vaicāta par politiķu un uzņēmēju neformālo attiecību iespējamo ietekmi uz darījumu, kas, iespējams, izgaismojās, kopīgā lidojumā uz Gruziju vienā lidmašīnā esot bankas pircēju pārstāvim Valdim Siksnim, bijušajam premjeram Valdim Dombrovskim („Vienotība”), viņa partijas biedram Dzintaram Zaķim un aizsardzības ministram Raimondam Vējonim (ZZS), Straujuma bija noraidoša. Viņa atzina, ka visu šo cilvēku atrašanās vienā lidmašīnā esot aizdomīga, taču „tas nekādā gadījumā nav atstājis ietekmi uz darījumu”.

Jau ziņots, ka Latvijas valdība šomēnes akceptēja ASV fonda "Ripplewood Holdings" izteikto bankas "Citadele" iegādes piedāvājumu. Tas paredz, ka 25% bankas "Citadele" akciju iegādāsies "Ripplewood Holdings", 50% iegūs patlaban publiski nenosaukti investori, bet 25% kapitāldaļu savā īpašumā saglabās Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB).

ERAB atbalsta Latvijas valdības lēmumu pārdot valstij piederošās bankas "Citadele" akcijas starptautiskai investoru grupai, ko vada "Ripplewood Holdings" un fonda dibinātājs un izpilddirektors Tims Kolinss.

ASV investoru piedāvātā cena par bankas "Citadele" akcijām un visi investoru vārdi tiks atklāti pēc darījuma noslēgšanas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti