Rīgas 2014.gada budžetu plāno ar 4% deficītu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem un 5 mēnešiem.

Galvaspilsētas budžets veidots ar 29,5 miljonu eiro jeb 4% deficītu.

Trešdien Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja ar koalīcijas deputātu vairākumu atbalstīja nākamā gada budžeta projektu. Nākamgad Rīgas pašvaldības budžeta deficīts būšot zemāks nekā šajā gadā, kad tas varētu sasniegt 10%.

Finanšu departamenta direktore Ilga Tiknuse informē, ka  šogad ieņēmumu prognozes ir piesardzīgas, bet izdevumu daļa kļūstot arvien prognozējamāka. Iepriekšējo gadu prioritātes tiekot papildinātas, turklāt ņemts vērā, ka nākamgad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta un  papildus finansējums paredzēts atpūtas un kultūras nozarei.

Joprojām starp prioritātēm norādīta sabiedriskā drošība un kārtība, kā arī izglītības nozare. Savukārt  investīciju programmā izdevumi plānoti 44,1 miljona eiro apmērā.

Tikmēr pašvaldības uzņēmums "Rīgas satiksme" plāno, ka neiegūtie ieņēmumi par domes noteiktajām atlaidēm varētu sasniegt 109 miljonus eiro. Uzņēmumam no pašvaldības budžeta nākamgad paredzēti 80,5 miljoni eiro. Finanšu departamenta direktore atzīst, ka grūti prognozēt tarifu izmaiņu ietekmi, tāpēc pie šī jautājuma būs jāatgriežas vasarā budžeta grozījumos.

Nākamā gada prioritātes investīciju programmā būs Salu tilta pār Daugavu rekonstrukcijas uzsākšana, iekškvartālu remontdarbu turpināšana, izdevumu palielināšana 6,4 miljonu eiro apmērā braucamo ceļu seguma sakārtošanai, kā arī izdevumu palielināšana Mājokļu un vides departamenta atbildībā esošās infrastruktūras sakārtošanai. Tāpat paredzēta arī investīciju palielināšana par 10 miljoniem eiro izglītības iestādēm, kopā sasniedzot 22 miljonus eiro 2014.gadā.

Par Rīgas nākamā gada budžeta projektu vēl būs jālemj Rīgas domei.

Rīgas šā gada ieņēmumi ir 504,116 miljoni latu, savukārt izdevumi - 556,949 miljoni latu. Pašvaldības budžeta deficīts šogad veido 52,759 miljonus latu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti