PTAC brīdina par kreditētāju «MillMoney»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs aicina neizmantot Igaunijas kreditēšanas un investēšanas platformas "MillMoney" piedāvātos pakalpojumus.  

PTAC konstatējis, ka Igaunijā reģistrētais kreditētājs piedāvā aizņēmējiem iespēju saņemt kredītu pēc kolektīvās finansēšanas jeb privātpersonu savstarpējas aizdošanas darbības modeļa. Tomēr Latvijā šāds patērētāju kreditēšanas modelis nav atļauts.

Centra pārstāve Sanita Gertmane Latvijas Radio norādīja, ka Latvijā investīcijas tiesīgi piesaistīt tikai tirgus dalībnieki, kuri saņēmuši Finanšu un kapitāla tirgus komisijas licenci. Savukārt izsniegt patēriņa kredītus naudā drīkst tikai kredītiestādes, krājaizdevu sabiedrības vai PTAC licencēti nebanku kredītu sniedzēji.

Sanita Gertmane  pastāstīja, ka Latvijā nereģistrētās platformas klienti var saskarties ar riskiem, jo šī platforma nedarbojas nevienā no Latvijas patērētāju tiesību aizsardzības shēmām, un klienti “aizņemas uz savu risku”.

PTAC nevar prognozēt, kādi šie riski varētu būt, bet tie ir iespējami, piemēram, ja rodas finanšu problēmas pašai platformai. Centrs aicina cilvēkus to neizmantot.   

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti