Pusdiena

Briselē sākusies Eiropas Savienības ārlietu ministru sanāksme

Pusdiena

Cūkkopji iedzīvojušies uz Āfrikas cūku mēra zaudējumu kompensācijām

Pie «airBaltic» stratēģiskā investora meklēšanas ķersies pēc kapitāla palielināšanas

Pie «airBaltic» stratēģiskā investora meklēšanas ķersies pēc kapitāla palielināšanas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem un 2 mēnešiem.

Pēc nacionālās aviokompānijas „airBaltic” kapitāla palielināšanas, kas notiks, izmantojot arī finanšu investora Ralfa Dītera Montāga-Girmesa ieguldītos līdzekļus, no jauna sāksies stratēģiskā investora meklējumi. Ar šādu paziņojumu klajā nācis pagājušajā nedēļā apstiprinātais satiksmes ministrs Uldis Augulis (Zaļo un zemnieku savienība).

Līdz šā gada marta beigām finanšu investoram Ralfam Dīteram Montāgam-Girmesam nacionālās aviokompānijas „airBaltic” kapitālā ir jāiegulda 52 miljoni eiro. Pēc tam Satiksmes ministrija ar jaunu sparu ķersies pie stratēģiskā investora meklējumiem, un veiksmes gadījumā šis investors savā īpašumā iegūs arī Montāgam-Girmesam piederošās „airBaltic” akcijas, LTV raidījumam „Rīta Panorāma” pavēstīja Augulis.

“Ir daudz lielāks potenciāls piesaistīt stratēģisko investoru. Manuprāt, vai nu tā ir liela starptautiska aviokompānija, kurai ir interese darboties arī Eiropā, Baltijas reģionā. Vai arī tas ir kāds lidmašīnu ražotājs, kas ar savu pienesumu kompānijai varētu mēģināt attīstīt “airBaltic” atbilstoši biznesa plānam, kāds šobrīd ir izstrādāts un izmainīts,” sacīja ministrs.

Ministrija gan pagaidām neplānojot piesaistīt jaunus investora meklēšanas konsultantus – ar to nodarbošoties demisionējušās Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (“Vienotība”) izveidotā darba grupa, pati Satiksmes ministrija un citas valsts institūcijas.

Satiksmes ministrijas izredzes atrast „airBaltic” respektablu stratēģisko investoru gan netiek vērtētas īpaši augstu. Iepriekš nolīgtie konsultanti „Prudentia” investora meklējumiem veltīja vairākus gadus, kopumā uzrunājot vairāk nekā 60 potenciālos investorus.

Pērnā gada novembrī notikušā preses konferencē „Prudentia” partneris Ģirts Rungainis paziņoja, ka “airBaltic” stratēģiskais investors ir Latvijas valsts: “Neviens cits neattīstīs šo kompāniju tādā veidā, kā tas ir izdevīgi Latvijas iedzīvotājiem.”

Bijušais satiksmes ministrs Anrijs Matīss iepriekš izteicās, ka Satiksmes ministrijai stratēģiskā investora meklējumos būtu jāņem talkā kāda no lielajām auditorkompānijām, kura specializējas arī aviācijas jomā. 

Ziņots, ka 4.februārī parakstīts Latvijas aviokompānijas "airBaltic" akcionāru līgums starp Latvijas valdību un vācu investoru Ralfu Dīteru Montāgu-Girmesu. Līgums paredz aviokompānijā ieguldīt 132 miljonus eiro ar mērķi modernizēt tās floti.

Valdība pērn apstiprināja plānu par 20% "airBaltic" akciju pārdošanu Vācijas investoram, kurš apņēmās lidsabiedrībā ieguldīt 52 miljonus eiro. Pārējie 80% avikomopānijas akciju paliks Latvijas valsts īpašumā. Valsts kase aviokompānijai ieguldīšanai tās pamatkapitālā aizdos 80 miljonus eiro. Šīs naudas aizdošanai akceptu pērn deva Saeima.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti