Pagarina konkursu sabiedriskā transporta nodrošināšanai 10 maršrutu tīkla daļās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Autotransporta direkcija pagarinājusi pieteikšanos par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu 333 reģionālajos maršrutos, kas ietilpst 10 maršrutu tīkla daļās, ziņo Latvijas Radio, atsaucoties uz informāciju Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Termiņš pagarināts līdz 14.jūlijam. Konkursā iesniegtas divas sūdzības. To izdarīja AS "CATA" un AS "Talsu autotransports", taču Iepirkumu uzraudzības birojs vēl nav sūdzības izskatījis.

Kā ziņots, attiecīgajā konkursā vērtēs saimnieciski izdevīgāko piedāvājumu - ne tikai cenu, bet arī tehnisko piedāvājumu. Uzvarētājiem konkursā pārvadājumi būs jāsāk no 2018.gada.

Tas attiecas uz 15 procentiem ilgtermiņa līgumu. Autotransporta direkcija sistēmu iecerējusi, sākot ar 2021. gadu, sistēmu kardināli pārkārtot, pirmkārt ar visiem pārvadātājiem slēdzot vienādus un viena perioda līgumus.

Šī iecere satraukusi pasažieru pārvadājumu nozari. Pērnā gada beigās uzņēmēji uzzināja, ka Autotransporta direkcija jomu grasās sakārtot, šajos 15% teritorijas līgumus slēdzot uz īsu termiņu – trim gadiem. 

Direkcijas plāns paredz, ka ar 2021. gadu neatkarīgi no teritorijas braucēju ērtībām un transporta ātrumam jābūt līdzvērtīgam. Augstāki kvalitātes kritēriji, piemēram, ātrums, ekspreši, attālumi starp sēdekļiem, paredzēti savienojumos starp lielajiem centriem, savukārt vietējos maršrutos prasības būtu vienkāršākas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti