Mediji: Iepirkumā par zemās grīdas tramvaju piegādi «Rīgas satiksmei» uzvarējusi «Škoda»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Iepirkuma konkursā par zemās grīdas tramvaju piegādi pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" ir uzvarējis uzņēmums "Škoda Transportation", liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

"Rīgas satiksme" izvēlēto zemās grīdas tramvaju piegādātāju oficiāli izziņos trešdien, 27.aprīlī. Uzņēmumā aģentūrai LETA atteicās komentēt, vai konkursā ir uzvarējis uzņēmums "Škoda Transportation", kas "Rīgas satiksmes" zemās grīdas tramvajus piegādāja līdz šim un kas tika minēts kā ticamākais konkursa uzvarētājs pirms tā noslēguma. Uzņēmums vēlas, lai visi konkursa dalībnieki rezultātus uzzina vienlaicīgi, un tad arī būtu iespēja izskaidrot, kāpēc izvēlēts konkrētais uzvarētājs.

Atklāts iepirkums 20 zemās grīdas tramvaju iegādei, kuri kursēs 4.tramvaju maršrutā Imantas virzienā, tika izsludināts pērn rudenī. Iepirkuma orientējošā summa varētu būt 70 miljoni eiro.

Pēc konkursa izsludināšanas sūdzības Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) iesniedza divi Polijas uzņēmumi - "Stadler Polska sp.z.o.o." un "Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz Spolka Akcyjna". Abi uzņēmumi sūdzējās par iepirkumā izvirzītajiem zemās grīdas tramvaju tehniskajiem parametriem, taču IUB lēma atļaut "Rīgas satiksmei" turpināt iepirkuma procedūru, slēgt iepirkuma līgumu sarunu procedūrā un atstāt spēkā sarunu procedūras kandidātu atlases nolikumā iekļautās prasības.

Iepirkumā tika saņemti trīs pieteikumi - abu minēto Polijas uzņēmumu un čehu ražotājs "Škoda Transportation", savukārt par iepirkuma nolikumu pirms pieteikuma iesniegšanas interesi izrādīja 22 potenciālie kandidāti.

Tikmēr žurnāls "Ir" vēstīja, ka iepirkuma nolikums esot izstrādāts tā, lai atbilstu tikai viena ražotāja - "Škoda" - produktam, šādi "no spēles izslēdzot" citas ieinteresētās kompānijas.

Iepriekšējais zemās grīdas tramvaju iepirkums noslēdzās 2008.gadā, kad par iepirkuma uzvarētāju kļuva uzņēmums "Škoda Transportation".

Pašlaik uzņēmuma rīcībā ir 26 zemās grīdas tramvaji, kuri kursē 6. un 11.tramvaja maršrutā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti