Mazumtirdzniecības apgrozījums pusgadā – par 6,2% lielāks nekā pirms gada

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Kopējais apgrozījums mazumtirdzniecībā pirmajā pusgadā salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem ir pieaudzis par 6,2%.

Pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms palielinājies par 2,8%, nepārtikas preču mazumtirdzniecība – par 8,6%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie dati.

Savukārt mazumtirdzniecības apgrozījums  šā gada jūnijā, salīdzinot ar šo mēnesi pirms gada, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās palielinājās par 6,8%. Pārtikas preču grupā tas pieauga par 3,7%. Nepārtikas preču tirdzniecības apjoms palielinājās par 9%, tai skaitā autodegvielas mazumtirdzniecības apgrozījums – par 14,1%.

Toties šā gada jūnijā, salīdzinot ar maiju, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums palielinājās par 0,8%. Pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms pieauga par 1,6%, bet nepārtikas preču apgrozījums – par 0,3%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, jūnijā, salīdzinot ar maiju, palielinājās par 2,9%. Gadu iepriekš – 2014. gada jūnijā salīdzinājumā ar maiju – apgrozījums pieauga par 0,3%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti