Martā būvniecības izmaksas – par 18,7% augstākas nekā pirms gada

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

2022. gada martā, salīdzinot ar 2021. gada martu, būvniecības izmaksu līmenis Latvijā palielinājās par 18,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Būvmateriālu cenas palielinājās par 25,2%, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas – par 15,3%, bet strādnieku darba samaksa pieauga par 8,9%.

2022. gada martā, salīdzinot ar februāri, būvniecības izmaksu līmenis palielinājās par 3,1%. Būvmateriālu cenas pieauga par 4,5%, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas – par 2,5%, bet strādnieku darba samaksa palielinājās par 0,8%, vēstīja CSP.

Martā būvniecības izmaksu vidējo līmeni visvairāk ietekmēja cenu palielinājums metālam, metāla izstrādājumiem, kā arī smiltīm un asfaltbetonam.

Savukārt, salīdzinot 2022. gada 1. ceturksni ar šo pašu periodu pirms gada, šogad kopējais būvniecības izmaksu līmenis pieauga par 16,6%. Būvmateriālu cenas palielinājās par 23%, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas – par 12,8%, bet strādnieku darba samaksa pieauga par 7,4%.

2022. gada 1. ceturksnī, salīdzinot ar 2021. gada 4. ceturksni, kopējais būvniecības izmaksu līmenis palielinājās par 5,4%. Būvmateriālu cenas palielinājās par 6,9%, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas – par 5,9%, bet strādnieku darba samaksa pieauga par 2,1%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti