«Lietuvas dzelzceļš» plāno atlaist 300 darbinieku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Lietuvas valsts uzņēmums “Lietuvas dzelzceļš” plāno līdz šī gada beigām atlaist 300 darbinieku. Šāds paziņojums izskanējis pēc tam, kad Baltkrievija nolēma aizliegt dzelzceļa kravu tranzītu no Lietuvas.

Uzņēmuma “Lietuvas dzelzceļš” vadība esot informējusi savus darbiniekus un arodbiedrības par gaidāmo kadru samazināšanu. Daļai no atlaižamajiem darbiniekiem piedāvāšot vakances citos “Lietuvas dzelzceļa” grupas uzņēmumos, vēsta ziņu aģentūra BNS.

“Lietuvas dzelzceļa” preses sekretārs sacījis, ka plānotās atlaišanas ir saistītas ar “situācijas maiņu”, bet sīkākus paskaidrojumus nesniedza.

Tas varētu būt saistīts ar Baltkrievijas valdības lēmumu no pirmdienas aizliegt dzelzceļa kravu tranzītu no Lietuvas. Šādi Minska atbildēja uz Viļņas lēmumu no 1. februāra apturēt ASV sankcijām pakļautā minerālmēslu ražotāja “Belarusjkaļij” kravu tranzītu caur Lietuvu.

Līdz šim caur Lietuvu un Klaipēdas ostu tika vesti aptuveni 11 miljoni tonnu Baltkrievijā ražotā mēslojuma gadā.

Pagājušā gada 8. decembrī spējā stājās ASV sankcijas pret „Belaruskaļij”, taču Lietuva turpināja Baltkrievijā ražoto minerālmēslu tranzītu. Tas izraisīja politisko skandālu, kura dēļ amatus bija gatavi atstāt Lietuvas ārlietu un transporta ministri. No amata atkāpās iepriekšējais "Lietuvas dzelzceļa” vadītājs.

"Lietuvas dzelzceļš” pēc Lietuvas valdības rīkojuma janvārī paziņoja par līguma laušanu ar "Belaruskaļij'' un uzņēmuma kravu pārvadājumu pārtraukšanu no 1. februāra.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti