Liepājas ostā desmit mēnešos pārkrauj par 34,1% mazāk kravu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem un 6 mēnešiem.

Liepājas  ostā šogad desmit mēnešos pārkāva 3,965 miljonu tonnu kravu, kas ir par 34,1% mazāk nekā 2012.gada attiecīgajā laika periodā, pavēstīja ostā.

Visvairāk Liepājas ostā desmit mēnešos pārkrautas beramkravas ‒ 2,181 miljons tonnu, kas ir par 31,4% mazāk nekā gadu iepriekš, ar 1,436 miljonu tonnu seko ģenerālkravas, kas pārkrautas par 42,3% mazāk, bet pārkrauto lejamkravu apmērs pieaudzis - par 0,1%, sasniedzot 348,1 tūkstoti tonnu.

2013.gada oktobrī Liepājas ostā kravu apgrozījums bija 514,4 tūkstoši tonnas. Aktīvi turpinoties šā gada graudaugu sezonai, Liepājas ostā lielākais kravu īpatsvars bija beramkravām 358,9 tūkstoši tonnas jeb 69,8%, kam sekoja ģenerālkravas – 126,1 tūkstoši tonnu, jeb 24,5%. Lejamkravas Liepājas ostā oktobrī veidoja 6% jeb 29,4 tūkstošus tonnu. 2013.gada oktobrī Liepājas ostā apkalpoti 103 kuģi, bet iebraukuši un izbraukuši 3916 pasažieri.

"Ja šogad vidējais kravu apgrozījums mēnesī bija 383,5 tūkstoši tonnas, tad oktobrī Liepājas ostā pārkrautas 514,4 tūkstoši tonnu, kas veido pieaugums par 34%. Lielā mērā tas saistīts ar graudaugu sezonu, jo tieši beramkravas veido lielāko daļu no visām kravām,"  paskaidroja Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldnieks Guntars Krieviņš.

Pēc viņa teiktā, oktobrī Liepājas ostas uzņēmumi ir labi pastrādājuši un pārkrāvuši vairāk kā pusmiljons tonnas kravu. "Turpinām strādāt ar lauksaimniecības produkciju, attīstām šo segmentu. Sekojam līdzi arī blakus esošo ostu darbībai un kravu veidiem, lai saprastu, kas notiek Latvijas tranzītā kopumā. Beramkravu grupā esam nostiprinājuši savas pozīcijas un tas ļauj domāt, ka arī atlikušie divi šā gada mēneši būs vienlīdz veiksmīgi un šogad izdosies sasniegt piecu miljonu tonnu apgrozījumu,"  prognozēja Krieviņš.

Ostā arī informēja, ka beramkravu grupā lielāko daļu veidoja labība un labības produkti - 292,7 tūkstoši tonnu. Oktobrī nedaudz samazinājies pārkrauto celtniecības materiālu (cements) daudzums – 31 tūkstotis tonnu, bet palielinājies pārkrautās koksnes šķeldas (19,5 tūkstoši tonnas) un ogļu (12 tūkstoši tonnas) daudzums.

Ģenerālkravu grupā stabila ir RO-RO kravu plūsma, ko nodrošina regulārā prāmja līnija Liepāja –Traveminde (Vācija), kā arī Liepājas iekļaušana prāmja līnijā Zasnica (Vācija) – Baltijska (Krievija) – Liepāja (Latvija) – Ustjluga (Krievija).

Pērn desmit mēnešos Liepājas ostā pārkrāva 6,016 miljonu tonnu kravu, bet gadā kopumā - 7,432 miljonus tonnu kravu, kas ir par 53% vairāk nekā 2011.gadā un ir lielākais kravu apgrozījums, kāds līdz šim pārkrauts Liepājas ostā.

Liepājas osta ir trešā lielākā Latvijas osta pēc kravu apgrozījuma.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti