«Indexo» iesniedz FKTK pieteikumu bankas licences saņemšanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Pensiju pārvaldnieks "Indexo" ir iesniedzis pieteikumu Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK) bankas darbības atļaujas saņemšanai, informēja "Indexo".

"Indexo" šobrīd neprognozē licences saņemšanas laiku, jaunas kredītiestādes licencēšanas process var būt darbietilpīgs un sarežģīts. Iecerēts, ka īsi pēc licences saņemšanas "Indexo" banka sāks darbu, vispirms ieviešot privātpersonu pakalpojumus, kam vēlāk sekos arī uzņēmumu apkalpošanas uzsākšana.

"Indexo" jaunās kredītiestādes licences pieteikumā ietvertas normatīvajos aktos paredzētās sadaļas, proti, jaunās bankas dibināšanas dokumenti, iecerētās bankas biznesa plāns, dažādas jaunās bankas politikas, piemēram, Klientu politika, Kredītu politika, Ārpakalpojumu politika, Risku vadības politika un virkne citu nepieciešamo politiku, kā arī informācija un dokumenti par jaunās kredītiestādes akcionāriem un amatpersonu kandidātiem un citi nepieciešamie dokumenti.

FKTK, pēc dokumentu izvērtējuma, iesniegs lēmuma priekšlikumu Eiropas Centrālajai bankai. Tieši tā pieņems lēmumu par kredītiestādes licences izsniegšanu.

"Šis ir būtisks, taču tikai pirmais solis jaunās "Indexo" bankas licencēšanas procesā. Šobrīd esam gatavi ciešai sadarbībai ar FKTK un Eiropas Centrālo banku (ECB), lai virzītos uz licences saņemšanu," paziņojumā medijiem norādīja Valdis Siksnis, "Indexo" valdes priekšsēdētājs un viens no dibinātājiem.

KONTEKSTS:

Ieguldījumu pārvaldes sabiedrība "Indexo" tika izveidota 2017. gadā, un tās lielākais akcionārs ir SIA "DVH", kurai, pēc IPO prospektā minētā, pieder apmēram 22,31% akciju. Kompānijas "DVH" īpašnieki ir SIA "Perfect Match" (40,97%), kuras vienīgais īpašnieks ir Henriks Karmo, SIA "VSCAP" (33,07%), kuras vienīgais īpašnieks ir Siksnis, kā arī SIA "Dziela" (11,94%), kuras īpašnieki vienādās daļās ir Kristīne Mūrmane un Druvis Mūrmanis, kā arī SIA "Crosshill Capital" (9,92%), kuras īpašnieks ir Toms Kreicbergs, un SIA "IJ birojs" (4,1%), kuras vienīgais īpašnieks ir Jānis Buks.

Šogad "Indexo" sāka publisko akciju piedāvājumu biržā "Nasdaq Riga", un sākotnējā publiskajā piedāvājumā piesaistīja plānotos 7,49 miljonus eiro. Eksperti iepriekš pozitīvi vērtēja kompānijas plānus akciju tirgū, bet saskatīja arī vairākus riskus.

"Indexo" akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma mērķis bija piesaistīt investīcijas, lai dibinātu banku, kurai būtu vietējie īpašnieki, kā arī vietējie klienti. Banka sola tikai vietējos klientus un dāsnāku kreditēšanas politiku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti