Inčukalna pazemes gāzes krātuve sāk dabasgāzes iesūknēšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ņemot vērā nepieciešamību nodrošināt pietiekamus dabasgāzes krājumus Inčukalna pazemes gāzes krātuvē, AS “Conexus Baltic Grid” veikusi visus nepieciešamos sagatavošanās darbus, lai uzsāktu dabasgāzes iesūknēšanu un 26. februārī sākusi dabasgāzes iesūknēšanu, informē “Conexus Baltic Grid” pārstāvji. 

Ierasts, ka iesūknēšana Inčukalna pazemes gāzes krātuvē tiek uzsākta pēc izņemšanas sezonas noslēguma, kas noteikta 2022. gada 30. aprīlī, tomēr, ņemot vērā nepieciešamību nodrošināt pietiekamus dabasgāzes krājumus, krātuve diennakts laikā ir sagatavota iesūknēšanas uzsākšanai. 

“Vērtējot ģeopolitisko situāciju Eiropā un ņemot vērā bažas par reģiona dabasgāzes krājumu iespējamu trūkumu, ir svarīgi saglabāt maksimāli pieejamu Inčukalna pazemes gāzes krātuvē uzglabātās dabasgāzes daudzumu. Tāpēc, lai sekmētu dabasgāzes krājumu saglabāšanu reģionālajā Inčukalna pazemes gāzes krātuvē, pieņemts lēmums sagatavot krātuvi iesūknēšanas uzsākšanai,” norāda “Conexus Baltic Grid” valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Līdz izņemšanas sezonas beigām noteikts, ka krātuvē diennakts laikā būs iespējams iesūknēt 49,20 GWh.

KONTEKSTS:

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdienas, 24. februāra, agrā rītā paziņoja par "specoperācijas sākumu" Ukrainā, pēc kā Putina režīms sācis masīvu uzbrukumu Ukrainai. Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis paziņojis, ka Krievija sākusi pilna mēroga karu, tāpēc Kijeva sarauj diplomātiskās attiecības ar Krieviju.

24. februārī Latvijas valdība deleģēja uzņēmumu "Latvenergo" iepirkt vēl divas teravatstundas sašķidrinātās dabasgāzes, kuru nogādāt Inčukalna gāzes krātuvē, lai nodrošinātu Latvijas enerģētisko neatkarību no Krievijas. Sašķidrināto gāzi līdz krātuvei Inčukalnā nogādās caur termināli Klaipēdā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti