ES ministri dod zaļo gaismu Latvijai ceļā uz eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem un 10 mēnešiem.

Eiropas Savienības dalībvalstu ekonomikas un finanšu ministri dod zaļo gaismu Latvijas ceļam uz eiro, tā pirms neilga brīža lemts ministru sanāksmē Luksemburgā. Tas nozīmē, ka Latvijas pavirzījusies vēl par soli tuvāk dalībai eirozonā un nākamajā kārtā to vērtēs visu dalībvalstu vadītāji, kas nākamnedēļ tiksies Briselē.

Šis lēmums ir pieņemts pirms neilga brīža un tas nozīmē, ka Latvija ir pārvarējusi kārtējo posmu šajā visai garajā procesā, kas ir ceļš uz eiro, no Luksemburgas ziņo Latvijas Radio korespondente Ina Strazdiņa. Viņa pastāstīja, ka vakar savu akceptu devusi eirogrupa, kurā ir visu 17 eirozonas valstu pārstāvji, šodien tātad šo Latvijas valdības piedāvājumu skatīja visas dalībvalstis kopumā.

Šis bija ekonomikas un finanšu ministru līmenis, nākamnedēļ to skatīs visu 27 ES valstu vadītāji, pēc tam, jūlija sākumā, balsos Parlaments un tad atkal aplis atgriezīsies pie finanšu ministriem, kas 9. jūlijā teiks gala vārdu.

Būtiski atzīmēt, ka gada sākumā bija daudz bažu un viedokļu par to, ka Latvijas valdības iecerei pievienoties eirozonai ceļš nebūt nebūs tik viegls, jo vairākām dalībvalstīm ir visai daudz iebildumu. Taču tagad izskatās, ka visas procedūras noris ātri un bez lielām diskusijām. Tas liekot domāt, ka nekādus īpašus pārsteigumus līdz 9. jūlijam, kad jābūt izšķirošajam lēmumam, gaidīt nevaram un kopumā Latvijas piedāvājums eiro ir pārliecinošs, saka žurnāliste.

Trešdien, 26.jūnijā, Latvijas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis dodas uz Briseli, lai piedalītos 27.jūnija un 28.jūnija Eiropadomes sanāksmē, kur uzmanības centrā būs ar ekonomiskās izaugsmes veicināšanu saistītie jautājumi, tostarp arī Latvijas mērķis ieviest eiro 2014.gada 1.janvārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti