Dārzkopji sniegoto ziemu vērtē kā labvēlīgu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pašlaik esošais sniegs un nelielais sals ir labvēlīgs dārzkopībā, intervijā Latvijas Radio pastāstīja Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra vecākais dārzkopības eksperts Māris Narvils.

Dārzkopji sniegoto ziemu vērtē kā labvēlīgu
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Narvils vērtēja, ka līdz šim piedzīvotā ziema ir gana labvēlīga dārzkopībai. Sniega ir vairāk nekā citus gadus, un tas ir svarīgi pēc sausā gada, kad plašas teritorijas cieta no mitruma trūkuma. “Tas, ka pašlaik ir sniegs dārzos, mums dod cerību, ka pavasarī mitruma krājumi spēs atjaunoties augiem vajadzīgos apjomos,” sacīja eksperts.

Arī sals līdz šim bijis labvēlīgs. Pašlaik vērojama mērena ziema, un atsevišķas aukstākās naktis nerada būtiskas problēmas dārza augiem.

Savukārt riski var būt tad, ja sasnieg daudz sniega un līdz ar temperatūras paaugstināšanos tas kļūst mitrāks un pieaug tā svars. Tādos gadījumos šāds sniegs var salauzt slikti koptus koku vainagus vai ļoti stāvus zarus.

Kā ierasts, arī meža dzīvnieki viesojas dārzos. Narvils norāda, ka dārzkopjiem jābūt tam gataviem – jābūt žogam. Savukārt, lai pasargātu dārzu no stipra vēja un puteņa, labi noder iestādītie koki – vējlauži.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti