«airBaltic» flotē esošās «Bombardier» lidmašīnas pakāpeniski atgriežas ierindā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Sākot no ceturtdienas, 12. oktobra, rīta nacionālās aviokompānijas "airBaltic" flotē esošās "Bombardier CS300" lidmašīnas, kuru lidojumi drošības apsvērumu dēļ trešdien, 11. oktobrī, pēcpusdienā tika apturēti, pakāpeniski atgriežas ierindā.

Pašlaik "airBaltic" flotē ir septiņas šādas lidmašīnas, bet līdz šā gada beigām nacionālās aviokompānijas rīcībā esošo floti papildinās vēl viens „Bombardier CS300”.

Lēmums par lidojumu apturēšanu ar „CS300” lidmašīnām trešdien pieņemts tādēļ, ka, veicot lidmašīnu tehnisko apskati, sākotnēji vienai, bet pēc tam arī citām lidmašīnām konstatēts bojājums kādā iekārtā.

"airBaltic" vecākais viceprezidents par "Bombardier CS300" lidmašīnām
00:00 / 00:57
Lejuplādēt
Par incidentu un ārkārtas pārbaudēm informēts gan lidmašīnu dzinēju ražotājs "Pratt & Whitney", gan gaisa kuģu ražotājs „Bombardier”, gan Civilās aviācijas aģentūra, teica „airBaltic” vecākais viceprezidents Pauls Cālītis.

 

"Šie bojājumi atradās nevis pašā dzinējā, bet uz tādas papildu iekārtas, kas ir piestiprināta pie dzinēja. Ņemot vērā, ka šādi bojājumi iepriekš nebija – iepriekš ne redzēti, ne pamanīti, tad mums bija jāsadarbojas ar dzinēja ražotāju, ar lidmašīnas ražotāju, lai noskaidrotu, kāds ir process, lai veiktu izvērtējumu, un nodrošinātu, ka lidmašīnas ir drošas, lai atgrieztos lidojumos. Vakardien, pa nakti un arī šodien visas dienas garumā ir veiktas inspekcijas, un tā arī pakāpeniski flote atgriežas ierindā," sacīja Cālītis.

Pēc aviokompānijas datiem, no kopumā septiņām "Bombardier CS300" lidmašīnām reisus atsākuši vairāk nekā četri lidaparāti, kamēr pārējiem tiek veiktas pārbaudes un nepieciešamības gadījumā novērsti defekti.

"Bombardier CS300" ārkārtas pārbaužu dēļ vakar iekāpšana "airBaltic" reisā no Briseles uz Rīgu atteikta Lietuvas Seima spīkera Viktora Pranckieša vadītai delegācijai. Lidojumu no Briseles sākotnēji bija plānots izpildīt ar "CS300", taču drošības pārbaužu dēļ to nācās nomainīt ar mazāku lidmašīnu.

Kopumā trešdien tehnisko problēmu dēļ tika atcelti trīs reisi, kopumā ietekmējot 372 pasažieru ceļojumu plānus. Lidsabiedrībā atzīst – šādi gadījumi neesot nekas ārkārtējs un tie ir raksturīgi, ieviešot un sākot ekspluatēt jaunbūvētus lidaparātus.

Jau ziņots, ka nacionālā lidsabiedrība “airBaltic” trešdien, 11. oktobrī, vakarā apturēja visu septiņu jauno lidmašīnu “Bombardier CS 300” lidojumus un atsauca to reisus līdz brīdim, kad notiks šo lidaparātu tehniskā pārbaude. Tas darīts drošības apsvērumu dēļ pēc lidaparātu dzinēju ražotāja ieteikuma.

Pašlaik "airBaltic" flotē ir septiņas "Bombardier" CS300 lidmašīnas, 12 "Bombardier" Q400 NextGen lidaparāti un 11 "Boeing 737" gaisa kuģi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti