Panorāma

Eksperti par budžetu

Panorāma

ECT lieta – ""Bauskas Dzīve" pret Latviju"

"AirBaltic" aptur "Bombardier CS 300" lidojumus

«airBaltic» uz laiku aptur «Bombardier CS300» lidmašīnu lidojumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Nacionālā lidsabiedrība “airBaltic” trešdien, 11. oktobrī, vakarā apturēja visu 7 jauno lidmašīnu “Bombardier CS 300” lidojumus un atsaukusi to reisus līdz brīdim, kad notiks šo lidaparātu tehniskā pārbaude. Tas darīts drošības apsvērumu dēļ pēc lidaparātu dzinēju ražotāja ieteikuma.

 “airBaltic” preses sekretāre Alise Briede LTV raidījumā “Panorāma”  apstiprināja, ka lēmums uz laiku apturēt lidojumus ar “Bombardier CS 300” saistīts ar tehniskiem iemesliem.

""Bombardier CS 300” lidaparāti ir pilnīgi jauns modelis, un tā ieviešanas laikā ir nepieciešama pastiprināta uzraudzība (..). Tāpat, līdzīgi kā citās tehnoloģiju jomās, arī aviācijā jaunām iekārtām raksturīgas zināmas tehniskas nianses, kam sākuma periodā tiek pievērsta uzmanība un veikta pilnveidošana. "CS 300” nav izņēmums (..)," teica Briede.

Viņa sacīja, ka šāds "kopējais" lēmums apturēt lidojumus ar šiem lidaparātiem pieņemts pēc lainera dzinēju ražotāja ieteikuma. Pašlaik lidmašīnas tiek rūpīgi pārbaudītas pēc standarta procedūrām. Šīs pārbaudes notiekot ciešā sadarbībā gan ar dzinēju ražotāju, gan paša lidaparāta ražotāju kompāniju "Bombardier".

"Līdzko tiek apstiprināts, ka lidmašīna var lidot, uzsāksim regulāros lidojumus," sacīja aviokompānijas pārstāve, norādot – «airBaltic» speciālisti pašlaik strādā pie tā, lai ar "Bombardier CS 300” tuvākajā laikā ieplānotos lidojumus varētu nodrošināt ar citām lidmašīnām.

Jau ziņots, ka aprīlī ASV aviorūpniecības uzņēmums "Pratt & Whitney" aicinājis vairākas lidsabiedrības, arī Latvijas nacionālo aviokompāniju "airBaltic", lidmašīnās "CSeries" veikt priekšlaicīgas dzinēju pārbaudes. Toreiz kļūdas dzinēju darbā citviet pasaulē likušas veikt avārijas nosēšanās, un, lai gan "airBaltic" jaunajām lidmašīnām ir tā paša ražotāja, bet cita modeļa dzinēji, pārbaudīti tika visi, un šīs pārbaudes neietekmēja "airBaltic" darbību.

Patlaban "airBaltic" flotē ir septiņas "Bombardier" CS300 lidmašīnas, 12 "Bombardier" Q400 NextGen lidaparāti un 11 "Boeing 737" gaisa kuģi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti