Avoti: Spiediena dēļ Kijiva var atteikties no Krievijas «kara sponsoru» saraksta

Ukraina varētu atteikties no "kara starptautisko sponsoru" saraksta, pakļaujoties Ķīnas un Francijas, kā arī Austrijas un Ungārijas spiedienam, vēsta ziņu aģentūra "Reuters", atsaucoties uz saviem avotiem.

Ukraina varētu slēgt vietni, kur tiek publicēts šis saraksts, norāda aģentūra.

Melnajam sarakstam nav nekāda juridiskā pamata, bet tas kļuvis par šķērsli aptuveni 50 lieliem uzņēmumiem, kas strādājuši Krievijā un palīdzējuši Kremlim karā pret Ukrainu, piemēram, maksājot nodokļus, norāda "Reuters".

Vietnes slēgšana liecinās par to, ka Kijivai, iespējams, nāksies mīkstināt savu nostāju, pieļauj aģentūra.

"Tā ir Ķīna, bet ne tikai Ķīna," sacīja avots, kas iepazinies ar situāciju, norādot, ka spiediens bijis arī no Francijas puses, lai panāktu uzņēmumu "Auchan" un "Leroy Merlin" svītrošanu no saraksta.

Pekina, kas lielā apjomā pērk Ukrainas labību, februārī Kijivai pieprasījusi svītrot no saraksta 14 ķīniešu uzņēmumus, lai "likvidētu negatīvo ietekmi".

"Kara starptautisko sponsoru" sarakstā apkopotas fiziskās un juridiskās personas, kas turpina tirdzniecību ar Krieviju un nepamet tās tirgu.

Šomēnes sarakstā ir 150 fiziskās personas un vairāk nekā 40 uzņēmumu.

To vidū ir Ķīnas interneta tirdzniecības kompānija "Alibaba", stipro alkoholisko dzērienu uzņēmums "Bacardi", pārtikas uzņēmumi  un dzērienu un uzkodu holdinga uzņēmumi "Bonduelle", "Mars", "Nestle" un "Mondelez", "Vičiūnai Group", kā arī sadzīves ķīmijas un pārtikas uzņēmums "Unilever", būvmateriālu un būvniecības sistēmu ražotājs "Knauf" un daudzi citi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti