ASV valdība apsūdz «Apple» negodīgā konkurencē viedtālruņu tirgū

ASV Tieslietu ministrija ceturtdien iesūdzējusi tiesā tehnoloģiju kompāniju "Apple" par nelikumīgu monopola uzturēšanu viedtālruņu tirgū, apspiežot konkurenci un uzliekot patērētājiem pārmērīgas izmaksas.

Prasība, ko ierosināja arī virkne štatu, vērsta pret uzņēmumu, jo tas apgrūtinājis patērētāju pāreju no "Apple" uz lētākiem viedtālruņiem un ierīcēm, tādējādi iekasējot simtiem miljardu dolāru.

Tiek lēsts, ka "Apple" ar saviem "iPhone" viedtālruņiem kontrolē vairāk nekā 65% no ASV viedtālruņu tirgus.

Ierosinātās lietas pamatā ir tehnoloģiju kompānijas "Apple" lietotņu veikals, kas nosaka stingrus un dažkārt nepārredzamus nosacījumus uzņēmumiem un izstrādātājiem, kuri vēlas sasniegt 136 miljonus ASV lietotāju, kas izmanto "iPhone" viedtālruņus.

Saskaņā ar tiesas prāvu šie noteikumi un lēmumi ir izstrādāti, lai piespiestu "Apple" lietotājus palikt "Apple" ekosistēmā un iegādāties dārgās "iPhone" ierīces.

""Apple" rada barjeras, kas gan lietotājiem, gan programmatūras attīstītājiem padara ārkārtīgi sarežģītu un dārgu iziešanu ārpus "Apple" ekosistēmas," norāda ASV tieslietu ministrs Meriks Gārlends.

Viņš uzsver, ka patērētājiem nav jāmaksā vairāk par to, ka kompānija uzdrošinājusies pārkāpt likumu.

"Apple" kategoriski noraida šīs apsūdzības, sakot, ka tās ir nepatiesas attiecībā uz faktiem un likumu, un uzņēmums enerģiski aizstāvēs savu pozīciju tiesā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti