«Latvijas dzelzceļa» valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Rinalds Pļavnieks

VAS "Latvijas dzelzceļš" padome valdes priekšsēdētāja amatā pēc atklāta konkursa trešdien, 19. jūlijā, ievēlēja Rinaldu Pļavnieku, informēja uzņēmumā.

Pieņemot lēmumu par atbilstošāko kandidātu ņemta vērā Pļavnieka pieredze "Latvijas dzelzceļa" valdes locekļa amatā kopš 2021. gada jūlija, kā arī rezultatīvās iestrādes, šī gada februārī Pļavniekam veicot valdes priekšsēdētāja pienākumus, informēja uzņēmuma padomes priekšsēdētājs Jānis Lange.

Lange uzsvēra, ka "Latvijas dzelzceļš" pašlaik atrodas būtisku pārmaiņu un izaicinājumu procesā, kurā, neskatoties uz ģeopolitisko apstākļu radīto ietekmi, ir jāīsteno izvirzītie uzdevumi. "Jaunieceltajam valdes priekšsēdētājam tie ir izaicinoši, bet uzņēmuma stabilai darbībai un attīstībai ļoti nepieciešami," pauda Lange.

Atklāts konkurss uz vakanto VAS "Latvijas dzelzceļš" valdes priekšsēdētāja amatu tika izsludināts šī gada 30. martā.

Kopumā pieteikumus iesniedza 24 kandidāti. Kandidāti tika vērtēti trīs kārtās.

Pašlaik VAS "Latvijas dzelzceļš" valde strādā divu cilvēku sastāvā – valdes priekšsēdētājs ir Rinalds Pļavnieks un valdes locekle – Vita Balode-Andrūsa.

KONTEKSTS:

Atklāts konkurss uz VAS "Latvijas dzelzceļš" valdes priekšsēdētāja amatu tika izsludināts pēc tam, kad šī gada februārī no amata tika atbrīvots valdes priekšsēdētājs Māris Kleinbergs. Izskanēja, ka "Latvijas dzelzceļa" padome nav apmierināta ar Kleinberga darbu. Padome uzsvēra  – Kleinberga atlaišanas pamatā nav darbību, par kurām būtu jāvēršas tiesībsargājošās institūcijās.

Šogad izmaiņas piedzīvoja arī "Latvijas dzelzceļa" padome, no amatiem tajā atceļot Juri Kaļeņuku un Andri Maldupu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti