Prestižā Parīzes aviācijas šovā gaida jaunus modeļus, militāro aprīkojumu un zaļus risinājumus

Šonedēļ Parīzē vārtus ver 54. Parīzes aviācijas šovs. Viens no aviācijas entuziastu gaidītākajiem notikumiem atgriezies pēc četru gadu pauzes, un šogad sola ne vienu vien pārsteigumu.

Vienkopus pulcējot svarīgākos aviācijas nozares pārstāvjus, kā arī aviācijas entuziastus, pirmdien, 19. jūnijā, tiks atklāts nu jau 54. Parīzes aviošovs. Pirmās šova dienas būs paredzētas dažādiem tirdzniecības pārstāvjiem, kuri meklē veidus, kā papildināt savas flotes, lai apmierinātu pieaugošo pasažieru pieprasījumu.

Tāpat izstādē plānotas vairākas jaunu modeļu atklāšanas. Viens no lielākajiem saistās ar Eiropas aviobūves uzņēmumu "Airbus" – vai tiks prezentēts jaunais "A220-500" modelis, uz kuru, iespējams, nākotnē varētu skatīties arī Latvijas lidsabiedrība "airBaltic". Potenciālais "A220-500" modelis būtu tiešs konkurents ASV aviobūves milža "Boeing" ražotajam "737 Max 8" modelim.

Tā kā šovā nepiedalīsies Krievijas pārstāvji, lielāks uzsvars varētu tikt likts uz aizsardzības un militārā aprīkojuma prezentēšanu. Runājot par militāro sfēru, Parīzes aviācijas šovā var sagaidīt jaunumus, kas skar Francijas, Vācijas un Spānijas kopīgo nākamās paaudzes iznīcinātāju projektu.

Netiks aizmirsts arī par ilgtspēju, jo ne viena vien lidsabiedrība visā pasaulē meklē jaunus veidus, kā padarīt lidojumus mazāk kaitīgus apkārtējai videi. Nozare pašlaik mēģina rast veidus, kā lidojumos izmantot ūdeņradi, kā arī dažādus hibrīdrisinājumus.

Kā vienu no galvenajiem izstādes vadmotīviem organizatori min mākslīgā intelekta izmantošanas pieaugumu, piemēram, lai optimizētu lidojumu maršrutus, plānotu lidmašīnu apkalpju sarakstus un citas būtiskas lietas, ko pašlaik veic cilvēki.

Plānots, ka Parīzes aviošovā piedalīsies vairāk nekā 2400 dalībnieku no 49 valstīm. Dalībnieku vidū būs arī 150 jaunuzņēmumu. Pirms četriem gadiem Parīzes aviošovā tika parakstīti līgumi vairāk nekā 140 miljonu ASV dolāru apmērā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti