Dienas ziņas

Černihiva piedzīvo smagus Krievijas raķešu triecienus

Dienas ziņas

Zīmju valodā. Dienas ziņas

Noslēdzas jauno uzņēmēju akadēmija

Jauno uzņēmēju apmācību programmā «Inovāciju akadēmija» trīs gados radītas 110 biznesa idejas

"Riga Business School" rīkoto "Inovāciju akadēmiju" trīs gados absolvējuši 443 dalībnieki un radītas 110 biznesa idejas, informēja "Riga Business School". Komandas, kas akadēmijā piedalījās pēdējā – trešajā gadā –, trešdien savas idejas prezentēja investoriem, studentiem un citiem interesentiem, lai turpinātu veiksmīgi attīstīt savus produktus. 

No tām 46 ietver fizisku produktu risinājumus, 33 lietotnes un 31 platformu. Aptvertas 23 industrijas, tostarp medicīnas un veselības tehnoloģijas, izglītības tehnoloģijas un zaļās tehnoloģijas. Piedāvātie risinājumi balstījās uz desmit dažādām tehnoloģijām, galvenokārt mākslīgo intelektu.

"Inovāciju akadēmijas" mērķis bija palīdzēt cilvēkiem, kam ir biznesa idejas, tās novest no ieceres līmeņa līdz tādam, kad investors saskata veiksmīgu tās izdošanos. Akadēmijā piedāvāja dažādu mentoru palīdzību gan biznesa, gan tehnoloģiju, gan citos jautājumos.

Vairākas komandas ir pierādījušas savu konkurētspēju gan vietējā, gan starptautiskā tirgū. Tagad tās piesaista investorus un attīsta savu biznesu.

"Inovāciju akadēmijas" programmas direktors Viesturs Sosārs norādīja: "Ir komandas, kā jau es minēju, kuras turpina darboties un jau piesaista investīcijas, un iet uz priekšu. Ir komandas, kuras vēl joprojām mēģina pierādīt šīs savas idejas dzīvotspēju."

Idejas dzīvotspēju jaunie uzņēmēji trešdien aizstāvēja tehnoloģiju un jaunuzņēmumu konferencē "TechChill".

Uzņēmuma "TechChill" vadītāja Annija Mežgaile atzīmēja: ""TechChill" sabrauc no 20–30 valstīm investori un viņiem – tiem jaunuzņēmumu dibinātājiem – nav jāmeklē viņi, viņi būs šeit. Vienīgais kas ir, ir jāsarunā kāda tikšanās."

No puķu podiem, kas augu aplaista paši, un automātiskām mājdzīvnieku barotavām līdz tehnoloģiski sarežģītiem izgudrojumiem, kā elektroenerģijas agregēšanas balansēšanas platformai, kas klientiem palīdzēs balansēt elektrības tīklu, bet ražotājiem, piedaloties balansēšanā, nopelnīt, – jauno uzņēmēju idejas ir ļoti dažādas. 

Uzrunātie uzņēmēji mentoru atbalstu izcēla kā galveno pienesumu ideju attīstībā. Daļa norādīja, ka "Inovāciju akadēmija" palīdzējusi apjaust idejas gatavību. 

"Inovāciju akadēmijas" direktors norādīja, ka, lai gan programma ir beigusies, vajadzība pēc tādas gan nav galā. 

"Inovāciju akadēmija" norisinājusies sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) un Norvēģijas finanšu instrumentu "EEA Norway Grants".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti