Saeimas spīkere Mieriņa sola – budžetu parlaments neizskatīs naktī

Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (Zaļo un Zemnieku savienība) plāno organizēt nākamā gada valsts budžeta un pavadošo likumprojektu izskatīšanu parlamentā no rīta līdz vakaram, ja nepieciešams, turpinot nākamajā dienā, bet nestrādāt ar valsts naudas jautājumiem pat naktī.

Mieriņa otrdien, 10. oktobrī, pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču medijiem pauda, ka plāno darbu ar budžetu organizēt citādi, nekā tas bija šī gada martā, kad 2023. gada budžetu izskatīja gandrīz 24 stundas.

Mieriņa sacīja, ka viņai pašai nešķiet īsti produktīvi strādāt naktī un budžets ir svarīgs jautājums, tāpēc lēmumiem par to jābūt izsvērtiem.

Viņa plāno darbu pie budžeta organizēt no pulksten 9.00 līdz 22.00, bet, ja budžeta izskatīšana ievelkas, tad turpināt nākamajā dienā.  

Budžetu Saeimā plāno iesniegt 3. novembrī, pirmajā lasījumā to paredzēts skatīt 16. novembrī, un izskatīšanu galīgajā lasījumā sākt ceturtdien, 7. decembrī; ja nepieciešams, Mieriņa sola darbu turpināt arī piektdien un sestdien, līdz budžets tiktu izskatīts.

Rinkēvičs medijiem pauda, ka pārrunāja ar Saeimas priekšsēdētāju budžeta izskatīšanu. Viņš grib redzēt intensīvu darbu, bet ne absurdu. Viņš atzina, ka izskatīt budžetu gandrīz 24 stundas no vietas nebija pareizi un tas nebija kvalitatīvi, lai gan bija skaidrs, ka budžetu vajadzēja pieņemt pēc iespējas ātrāk.

Rinkēvičs uzsvēra, ka kvalitatīvai un raitai budžeta pieņemšanai ir divi svarīgi nosacījumi – budžeta paketei jābūt pēc iespējas labāk sagatavotai, bet opozīcijas attieksmei jābūt konstruktīvai, diskutējot par svarīgiem jautājumiem un norādot valdībai uz kļūdām, bet neizvēršot garas diskusijas par katru priekšlikumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti