«Reuters»: «Tesla» Vācijā plāno ražot 25 000 eiro vērtas elektroautomašīnas

Amerikas Savienoto Valstu (ASV) elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla" Vācijā plāno ražot 25 000 eiro vērtas elektroautomašīnas. Par to vēsta aģentūra "Reuters", atsaucoties uz avotu, kurš vēlējies palikt anonīms. 

Avots norādīja, ka ražošana notiktu rūpnīcā netālu no Berlīnes, taču nenorādīja, kad ražošana varētu tikt uzsākta. "Tesla" komentārus atteikusies sniegt.

"Tesla" īpašnieks Īlons Masks jau sen plānojis padarīt elektromobili pieejamāku. Avoti aģentūrai "Reuters" septembrī stāstīja, ka autoražotājs tuvojas jauninājumam, kas ļautu gandrīz visu elektroautomobiļu virsbūves daļu izliet vienā gabalā, tādējādi paātrinot ražošanu un samazinot izmaksas.

Patērētāju aptaujas liecina, ka elektrisko automašīnu augstās cenas ir viens no vairākiem faktoriem, kas attur cilvēkus no to iegādes Eiropā un ASV.

Saskaņā ar automobiļu pētījumu firmas "JATO Dynamics" datiem elektroautomašīnas vidējā mazumtirdzniecības cena Eiropā šī gada pirmajā pusē bija vairāk nekā 65 000 eiro, salīdzinot ar nedaudz vairāk kā 31 000 eiro Ķīnā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti