Pasaules panorāma

Ukraina: Pretuzbrukums notiks, kad to neviens negaidīs

Pasaules panorāma

Ukraiņu žurnāliste Miroslava Gongadze: Žurnālisti ir patiesības karavīri

Krievijā uzņēmumi maina zīmolu un atsāk biznesu

Krievijā biznesu pēc zīmolu maiņas atsākusi liela daļa aizgājušo uzņēmumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Krieviju pameta daudzi Rietumu zīmoli. Tagad zem cita nosaukuma un ar mainītiem īpašniekiem teju visi no tiem atgriezušies. Uzņēmumi saglabājuši gan veco tēlu, gan piedāvājumu klāstu, ka patērētāji atzīst – atšķirību no vecā nejūt.

Izkārtne – cita, viss pārējais – nemainīgs. Maskavas centrā esošajā apģērbu veikala "Zara" vietā atvēries veikals "Maag". Interjers, izvietojums, apģērba stils – viss gluži kā vecajos laikos, pirms šis Spānijas zīmols Krieviju pameta pēc tās iebrukuma Ukrainā. Arī patērētāji šo uzskata par tās pašas iemīļotās "Zaras" atgriešanos, tikai nu jau zem cita vārda.

"Zara" apģērbu veikals Maskavā tagad ir pārsaukts par "Maag"
"Zara" apģērbu veikals Maskavā tagad ir pārsaukts par "Maag"

"Lieliski, beidzot! Mūsu iecienītākais zīmols ir atpakaļ. Viss ir tieši tāpat kā iepriekš, viss ir lieliski," priecājas pircēja Olga.

Šis un citi iemīļoti apģērbu zīmoli, kā "Bershka", "Pull&Bear" un "Massimo Dutti" iepriekš piederēja "Inditex" grupai. Pēc lēmuma veikalus Krievijā slēgt tā savu biznesu pārdeva libāņu konglomerātam "Daher Group", kas pēc zīmola maiņas no jauna plāno atvērt visus no iepriekš minētajiem apģērbu veikaliem.

No jauna Maskavā atvēries arī amerikāņu ātrās ēdināšanas gigants "KFC" – tagad zem "Rostic’s" izkārtnes. Arī šeit mainījušies tikai īpašnieki un nosaukums. Viņiem pat izdevies saglabāt lielāko daļu veco darbinieku.

Amerikāņu ēstuves "KFC" vietā Maskavā tagad darbojas līdzīga ēstuve ar nosaukumu "Ros...
Amerikāņu ēstuves "KFC" vietā Maskavā tagad darbojas līdzīga ēstuve ar nosaukumu "Rostic's"

"Bija interesanti redzēt, kā vecais "KFC" ir pārtapis par "Rostics" un kas šeit ir jauns. Bet patiesībā neko jaunu neredzēju, mainījies ir tikai nosaukums," spriež apmeklētājs Jegors.

"Tehnoloģija ēdiena pagatavošanai ir tā pati, kas bija "KFC". Tāpēc ceru, ka garšā nekādas izmaiņas nebūs jūtamas. Iespējams, ka šos ēdienus būs gatavojušas citas rokas, bet receptes būs tās pašas," sola līdzīpašnieks Konstantīns Kotovs.

Jaunajiem īpašniekiem zīmola maiņas procesā Rietumu izvērstās sankcijas nekādas problēmas neesot sagādājušas. Kaut arī daļa no nepieciešamajām precēm tika importēta no Rietumiem, otra daļa piegādātāju ir Ķīnā un arī pašā Krievijā. Tāpēc vai nu izdevies atjaunot vecās piegādes ķēdes, vai atrasti alternatīvi importa partneri.

Līdz šā gada aprīlim kopumā 90% ārvalstu kompāniju meitasuzņēmumu ar mainītām īpašumtiesībām atsākuši biznesu Krievijā.

Krievijā gan valdot bažas, ka, sankcijām pastiprinoties, ietekme uz patērētāju dzīvi varētu pieaugt.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti