Krievijas rubļa kurss noslīdējis līdz 102 rubļiem pret vienu eiro

Krievijā pēc nesenā bruņotā dumpja, ko sarīkoja algotņu grupējums "Vagner", turpina kristies Krievijas rubļa kurss, jo pieprasījums pēc ārvalstu valūtas pārsniedz piedāvājumu.  Krievijas rubļa kurss Maskavas biržā ceturtdien noslīdējis līdz 102 rubļiem pret vienu eiro, vēsta aģentūra "Interfax".

Attiecībā pret ASV dolāru rubļa kurss noslīdējis līdz 93 rubļiem pret dolāru, savukārt attiecībā pret Ķīnas juaņu kurss ir 13 rubļi pret vienu juaņu.

Krievijas rubļa vērtība ir zemākā kopš 2022. gada marta. Vēl straujāku lejupslīdi Krievijas nacionālā valūta piedzīvoja uzreiz pēc pagājušā gada 24. februāra Krievijas karaspēka iebrukuma Ukrainā, kad Maskavas biržā uz laiku tika pārtraukta tirdzniecība.

Pēc tam Krievijas rubļa kurss pakāpeniski atguvās, lai gan Rietumu eksperti norādīja, ka Krievijas rubļa oficiālais kurss tiek mākslīgi uzturēts un līdzinās "Potjomkina sādžai".

Smagu triecienu rubļa kursam devis 24. jūnijā notikušais "Vagner" kaujinieku dumpis, kas pastiprināja šaubas par Krievijas vadības spēju kontrolēt situāciju valstī.

Jūnijā rublis zaudējis vairāk nekā 9% savas vērtības, bet kopš gada sākuma kritums ir par 20%, kas ir viens no sliktākajiem rādītājiem pasaulē.

Kādas bankas darbinieks ziņu aģentūrai "Reuters" atzina, ka Krievijas ekonomiku ietekmē Rietumu sankcijas, jo strauji augušas importa preču cenas.

"Kad aizeju uz veikalu, cenas ir kāpušas. Tas nav patīkami; es vēlos stabilitāti," sarunā ar "Reuters" žēlojas Maskavas iedzīvotāja Gaļina.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti