Dienas ziņas

Ozolniekos nemierā ar divkārtīgu ūdens tarifu kāpumu pēc to vienādošanas novadā

Dienas ziņas

(Zīmju valodā). Dienas ziņas

Pēc publiskajiem pārmetumiem "Latvijas pasts" samazina maksu par avīžu abonēšanu tīmeklī

Pēc publiskajiem pārmetumiem «Latvijas pasts» samazina maksu par avīžu abonēšanu tīmeklī

Pēc reģionālo mediju publiskajiem pārmetumiem "Latvijas pasts" no trim līdz 1,2 eiro samazinājis maksu par preses izdevumu abonēšanu pasta interneta vietnē. Taču tas, visdrīzāk, ir pagaidu risinājums.

Lauku reģionos samazinoties iedzīvotāju skaitam, likumsakarīgi mazāks kļūst pieprasījums pēc dažādiem pakalpojumiem. Izņēmums nav arī "Latvijas pasts", kas tāpēc arvien spiests domāt, kā optimizēt darbu. Bieži tas nozīmē nodaļu slēgšanu, darba laika saīsināšanu un sniegto pakalpojumu sadārdzināšanu.

Par "Latvijas pasta" lēmumu no 1. jūlija ieviest maksu par preses izdevumu abonēšanu pasta interneta vietnē neapmierinātību pauda reģionālās preses izdevēji – tas sadārdzina laikrakstu cenu un tie kļūst nepieejamāki lasītājiem. Līdz šim tas bija bezmaksas pakalpojums.

"Latvijas pasts" rīcību skaidroja ar to, ka uzņēmumam jāstrādā bez zaudējumiem, tāpēc nākas meklēt dažādus veidus darbības optimizācijai un peļņas gūšanai.

"Kāpēc ieviesām maksu? Jo uzturēt interneta kanālu mums kaut ko maksā, kolēģi, kas apkalpo šo vietni, kaut ko izmaksā, klientu centrā atbildēt uz klientu zvaniem – tas arī kaut ko izmaksā. Sistēmas vajag attīstīt, tas viss rada izmaksas, un mums tam pretī vajag radīt ieņēmumus," skaidroja valsts akciju sabiedrības "Latvijas pasts" Komercvadības departamenta direktors Mārtiņš Liepiņš.

Samazinātā maksa gan, visticamāk, ir pagaidu risinājums. Uzņēmuma pārstāvji drīzumā tiksies ar izdevējiem un to asociācijām, lai uzklausītu viņu viedokli un lemtu par turpmāko rīcību.  

"Droši vien, ka mēs sadzirdējām tirgu, sadzirdējām klientus, uzklausījām arī mūsu partneru izdevēju viedokli, partneru pārstāvošās asociācijas, viņu sašutumu par mūsu ieviesto tarifu,

kā rezultātā mēs pārskatījām tarifu," atzina Liepiņš.

Pēc publiskajiem pārmetumiem par ieviesto abonēšanas maksu, "Latvijas pasts" maksu samazinājis no trim eiro līdz 1,20 eiro. Daži izdevumi, piemēram, "Druva" piedāvāja šo pakalpojumu lasītājiem sniegt paši.

Savukārt Latvijas Reģionālo mediju asociācijas valdes priekšsēdētāja Ivonna Plaude skumji secināja – iedzīvotājs laukos nevienai valsts institūcijai nav izdevīgs. Laukos "Latvijas pastam" esot būtiska nozīme, jo tas ir galvenais reģionālo mediju piegādātājs.

Komentējot pasta ieviesto abonementa noformēšanas maksu, Plaude norādīja, ka dažos gadījumos tā ir teju 50% no abonenta cenas, un asociācijas ieskatā šādu darbību var sākt dēvēt par negodīgu komercpraksi. 

"Ja šī komercstruktūra nebūtu uzturēta par valsts publiskajiem līdzekļiem, ja tā nebūtu valsts komercstruktūra, kas patiesībā ir monopolists, nebūtu iebildumu," norādīja Plaude.

Tieši šomēnes, augustā, reģionālajiem medijiem jāslēdz līgums ar "Latvijas pastu" par nākamā gada piegādēm.

"Redzam, ka katru augustu vai brīdi pirms tam pasts parādās ar kaut kādām savām jaunām idejām un vienmēr nāk ar draudiem.

Lūk, nedarīsim to un to, ja nemainīsiet savu attieksmi šādā un tādā veidā, mēs jums pacelsim šo izplatīšanas, piegādes pakalpojumu. Pēdējais pacēlums jeb drauds bija 30 un vairāk procenti," pavēstīja Plaude.

KONTEKSTS:

"Latvijas Pasts" ieviesa 3 eiro maksu par preses izdevuma abonēšanu tiešsaistē vietnē "Abone.lv". Sašutumu par to pauda reģionālās preses izdevēji. Taču uzņēmums pauda gatavību papildu maksu pārskatīt.

"Latvijas pasta" ieviestā maksa izrādījās pārsteigums arī satiksmes ministram Jānim Vitenbergam (Nacionālā apvienība).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti