Kultūras ziņas

Nacionālajā teātrī "Divu kungu kalps. Anno 1963"

Kultūras ziņas

Latvijas mākslinieks -- pasaules labāko desmitniekā

Kritiķe atzinīgi vērtē Teātra gada balvu sadalījumu

Zane Radzobe: Mērķtiecīgs darbs nesis augļus Valmieras un Liepājas teātriem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

 

Lielu pārsteigumu pēc teātra kritiķes Zanes Radzobes domām šī gada „Spēlmaņu nakts" rezultātos neesot, tomēr tas, ka tik daudz balvu ticis Valmieras un Liepājas teātriem, liecinot par to, ka mērķtiecīgs darbs beidzot nesis augļus.

 

„Man liekas, lielu pārsteigumu tajā, kas ir iznācis, patiesībā nav! Liels prieks par aktieriem... un man personīgi lielu prieku sagādā tas, ka balvu saņems Reinis Dzudzilo par „Raudupieti"," norāda kritiķe.

Zane Radzobe vērš uzmanību uz to, ka šajā sezonā neviena balva nav tikusi Jaunajam Rīgas teātrim (JRT). Kritiķe izsaka cerību, ka tā varētu būt dziļa ieelpa pirms nākamās sezonas.

Protams, pievērš uzmanību fakts, ka pagājušas sezonas nominācijās un apbalvojamo cilvēku starpā nav nevienas JRT nominācijas. Tas nozīmē, ka pagājušā sezonā JRT ir bijis ieelpas brīdis. No otras puses, ļoti patīkami tas, ka apbalvoto ir tik daudz Valmieras un Liepājas teātriem, kas nozīmē, ka ilgu sezonu mērķtiecīgs darbs ir nesis augļus," atzīst Zane Radzobe.

„Spēlmaņu nakts" rezultātus skatieties šeit!

Par labāko izrādi Latvijas teātros pagājušajā sezonā atzīta Liepājas teātra izrāde „Stavangera" ar otru nosaukumu „Pulp People", režisors Konstantīns Bogomolovs, kuram tikusi arī balva „Gada režisors". Uz Valmieras teātri aizceļojušas balvas par izrādi „Raudupiete", kas ir Gada latviešu autora iestudējums un Gada aktrises Elīnas Vānes darbs galvenajā lomā. Artūrs Skrastiņš atzīts par labāko Gada aktieri par lomu izrādē „Finita la comedia!" Dailes teātrī. Gada otrā plāna aktrise - Daiga Gaismiņa izrādē "Indrāni" Latvijas Nacionālajā teātrī, aktieris – šomēnes mūžībā aizgājušais aktieris Harijs Spanovskis, viņš būtu saņēmis balvu par lomu izrādē "Eņģeļi Amerikā" Dailes teātrī.

Tieši Dailes teātrim šogad visvairāk balvu – piecas, pa trim balvām Nacionālajam, Valmieras un Liepājas teātrim, divas balvas saņēmis teātris TT, viena balva Valsts Leļļu un Daugavpils teātrim. Bez Spēlmaņu nakts Skatuves naglām palikuši Mihaila Čehova Krievu teātris, Jaunais Rīgas un Ģertrūdes ielas teātris.

 
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti