Rīta Panorāma

Intervija ar Valdi Dombrovski,Eiropas Komisijas viceprezidentu.

Rīta Panorāma

Intervija ar folkloras kopu "Skandinieki"

Kaislību drāma - "Pēc Jūlijas jaunkundzes"

Dailes teātrī kaislību drāma - «Pēc Jūlijas jaunkundzes»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Dailes teātra  Mazajā zālē 25.martā būs kaislību drāmas “Pēc Jūlijas jaunkundzes” pirmizrāde.

“Par kaislībām Strindbergs ir parūpējies, un  pārbaudītās vērtības  mūsdienīgākā valodā ielicis dramaturgs Patriks Mārbers. Mēs visi iestudējuma “Pēc Jūlijas jaunkundzes” veidotāji esam trīsdesmitgadnieki, tieši tādā vecumā, kādi ir lugas varoņi,” stāsta režisore Laura Groza-Ķibere. ''Tas viennozīmīgi ir sievietes spēks. (..) Jūlija ir brīnišķiga sieviete. (..) Diemžēl nerealizēts potenciāls dažādu iemeslu dēļ.''

Vasaras reibinošā saulgriežu nakts atbrīvo dēmonus, kas slēpjas dabā un cilvēkos. Lauku mājā bagātā, skaistā, ambiciozā nama saimniece Jūlija kalpotāju virtuvē uzmeklē Džonu – sava tēva šoferi. Pārbaudot savas jauniegūtās brīvības robežas, attiecības starp nama saimnieci un tēva kalpotāju iegūst jaunus pavērsienus. Kaislīgā nakts izvēršas cīņā uz dzīvību un nāvi, kurā izdzīvos stiprākais. Jūlijas jaunkundzei būs jāatrod izeja no sarežģītā stāvokļa.

"Man būtu interesanti, vai pasaulē vēl kaut kur kāds ir gājis tādu ceļu kā mēs. Pēc tā visa (Džonā) nekāds saprāts vairs nepaliek,'' saka aktieris Dainis Grūbe.

Izrādes lomās iejutīsies aktieri Ilze Ķuzule-Skrastiņa (Jūlijas jaunkundze), Kristīne Nevarauska (Kristīna) un Dainis Grūbe (Džons). Iestudējuma vizuālo noformējumu veidos scenogrāfs -8, lietuviešu kostīmu māksliniece Jolanta Rimkute un gaismu mākslinieks Jānis Sniķers.

Patrika Mārbera luga veidota pēc Augusta Strindberga lugas “Jūlijas jaunkundze” motīviem. To tulkojusi Evita Mamaja. Tuvākās izrādes 3. un 4. aprīlī.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti