Dienas ziņas

Polija pastiprina spēkus uz robežas ar Baltkrieviju

Dienas ziņas

(Zīmju valodā). Dienas ziņas

Rīgā senioru festivāls pulcē plašu apmeklētāju skaitu

Dzīvessparam un optimismam: Rīgā senioru festivāls pulcē plašu apmeklētāju loku

Daudz dalībnieku un skatītāju svētdien Rīgas centrā pulcēja ikgadējais senioru festivāls "Zelta ritmi". Tieši vecāka gadagājuma ļaudīm festivāls, pēc rīkotāju teiktā, ir vienīgais šāda veida pasākums.

Dziesmu un deju priekšnesumi, iespēja pārbaudīt acu veselību, pakonsultēties ar ārstiem - šādas un vēl citas aktivitātes bija pieejamas senioru festivālā "Zelta ritmi".

"Tas ir vecums un paaudze, par ko pasaulē runā arī par vientulības problēmu, kas ir pieaugoša," sacīja organizācijas "Mammamuntetiem.lv" vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. "Mēs gribam veicināt, lai neatkarīgi no vecuma cilvēks dzīvo aktīvi un enerģiski. Ar tādu dzirkstelīti."

Pasākuma apmeklētāji Arvīds un Astrīda ar redzēto ir apmierināti. Arī skatītājai Zaigai viss ļoti paticis.

"Es pirmo reizi vispār tādā pasākumā, bet es jau arī braukāju pa koncertiem. Tagad ar māsu pa Latviju braukājam. Izbaudām vasaru. Ja varam, ja sanāk," teica Zaiga.

Skatītāji senioru festivālā "Zelta ritmi"
Skatītāji senioru festivālā "Zelta ritmi"

Labā noskaņojumā festivālu vēroja Jānis. Viņš pārliecinājies, ka skatītāji ir uzmanīgi vērotāji. Ne pirmo reizi uz šādu pasākumu ieradusies Rita, un viņu priecē, ka festivāls notiek svētdien, nevis darbadienā. Par noderīgu festivālu uzskata arī Ināra.

"Man patīk ļoti, jo šeit ir vērtīgas lekcijas, ko var noklausīties, kas vajadzīgs. Ne tikai senioriem, bet jebkuram cilvēkam," paskaidroja Ināra. "Protams, arī šī jaukā atmosfēra. Tādi priecīgi visi cilvēki, jauki, labvēlīgi noskaņoti."

Aizskatuvē sastaptie muzikanti un deju mākslinieki, ir smaidīgi un enerģijas pilni.

"Mēs esam ļoti priecīgi tikties uz mēģinājumiem divas reizes nedēļā. Mēs mēģinām, mums ir humors. Mēs dejojam un uzstājamies," savu pieredzi atklāja invalīdu apvienības "Aizvējš" līnijdeju kopas dalībnieces Marga un Liene. "Vakar mēs dejojām festivālā Salaspils botāniskajā dārzā. Šodien šeit. Otro gadu."

"Tas viss saistīts ar vecumu. Jākustas ir. Tas dod tādu impulsu vecam cilvēkam," uzsvēra Saldus senioru akordeonistu ansambļa "Akords" dalībnieks Leons. 

"Tā mūzika dod dzīves sparu, optimismu dzīvē. Ko nu mums mūsu vecumā vairāk vajag?," piebilda ansambļa "Akords" dalībnieks Kārlis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti