Saksofonists Toms Rudzinskis aicina uz elektroniska džeza trio koncertiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latviešu džeza saksofonists un komponists Toms Rudzinskis ar jaunu elektroniska džeza un grūva trio sastāvu šonedēļ uzstāsies Rīgā un Liepājā. Trio koncertus ievadīs mūziķa organizēto “Teātra bāra” džeza sesiju pirmās sezonas noslēgums.

Lai eksperimentētu ar elektronisku džeza un grūva oriģinālmūziku, trio apvienojušies vieni no šībrīža aktīvākajiem džeza mūziķiem Latvijā - Toms Rudzinskis (saksofons), Rūdolfs Macats (sintezatori) un Andris Buiķis (bungas). Šai mūzikai raksturīga spontanitāte un komponēšana esošajā mirklī, savukārt trio skanējumā svarīga loma atvēlēta tieši dzīvajai elektronikai, kas, apvienojumā ar grupas dalībnieku simpātijām pret deju mūziku, sola klausītājiem izteiksmīgu muzikālu piedzīvojumu visā koncerta garumā.

Toma Rudzinska Trio uzstāsies 15. maijā plkst. 17 Liepājā, Liepajas Dizaina un mākslas vidusskolā un 17. maijā plkst. 20 Rīgā, Omas Briljanta istabā.

Trio koncertu sēriju ievadīs Rudzinska organizēto “Teātra bāra” džeza sesiju sezonas noslēgums šotrešdien, 13. maijā, plkst. 20 ar džema sesiju līdz pusnaktij “Teātra bārā”. Par Rīgas mūzikas dzīves tradīcīju kļuvušie Toma Rudzinska trešdienu džeza koncerti ar uzsvaru uz oriģinālmūziku un nakts džema sesijām vienkopus pulcējuši kā izcilus ārzemju džeza mūziķus no Anglijas, Francijas, Austrijas un Ungārijas, tā arī atzītus pašmāju komponistus un izpildītājus – Denisu Paškevicu, Rihardu Fedotovu, Matīsu Čudaru, Viktoru Ritovu, Kasparu Kurdeko un daudzus citus.

Sesiju pirmajai sezonai noslēdzoties, Rudzinksis pievēršas jauna muzikālā materiāla komponēšanai un nākamās sesiju sezonas atklāšanai rudenī.

Toms Rudzinskis pārstāv jauno Latvijas džeza izpildītāju un komponistu paaudzi, 2014. gadā ieguvis "Grand Prix" konkursā "Dutch Jazz" un 2012. gadā izvēlēts par Amsterdamas koncerzāles "Bimhuis" džeza vēstnieku. Rudzinska kvarteta 2014. gada nogalē izdotais albums "Abra" nominēts Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai "Zelta mikrofons 2014" kā "Labākais džeza albums" un "Labākā debija".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti