Rīgas Saksofonu kvartets pirmieskaņojis piecu latviešu komponistu mūziku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Jaunajā, ierakstu kompānijas "Skani" izdotajā albumā "Saule tikai"/ "Merely Sun" iekļauti 5 pasaules pirmieskaņojumi, ko veicis Rīgas Saksofonu kvartets ar talantīgu atskaņotājmākslinieku līdzdalību, informēja izdevniecības pārstāvji.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Albumā pirmieskaņotas kompozīcijas, kurām komponisti iedvesmu smēlušies dzejā, sapņu pasaulē, Jāņa Atklāsmes grāmatā, Vecrīgas ainavās un fotomākslas impulsos: Daces Aperānes “Divas fantāzijas”, Mārītes Dombrovskas “Dīvainie sapņi”, Riharda Dubras “Vidi quattuor angelos”, Edgara Mākena “Rīgas triptihs”, Riharda Zaļupes “Palielinājums izplūdumā”.

 “Rīgas Saksofonu kvartets ir viena no nozīmīgākajām un pieredzes bagātākajām kamermūzikas vienībām Latvijā. Dibināts pirms teju 30 gadiem, šis ansamblis turpina pārsteigt ar inovatīvām programmām un neparastiem sadarbības projektiem. Arī šis albums nav izņēmums – tajā līdzās saksofoniem dzirdēsiet sitaminstrumentus, klavieres, akordeonu, balsi un elektroniku. Kvarteta devums latviešu mūsdienu mūzikas attīstībā ir nenovērtējams un šis albums, kas jau izraisījis starptautisku mediju interesi un ticis raidīts prestižajā BBC Radio 3 kanālā, ir tam spilgts piemērs," skaidroja Egīls Šēfers, "Skani" vadītājs.

Pašreizējā sastāvā kvartets ir kopš 2016. gada un tajā muzicē Artis Sīmanis, Katrīna Kivleniece-Cābule, Ainars Šablovskis un Baiba Tilhena. Muzikālās sadarbības partneri šajā albumā – pianiste Herta Hansena, akordeoniste Natālija Meļņikoviča, dziedātāja Ieva Parša un sitaminstrumentālisti Guntars Freibergs un Rihards Zaļupe.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti