Popmūziķi un festivāli pirmoreiz varēs pieteikties Kultūrkapitāla atbalstam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Valsts kultūrkapitāla fonds pēc Kultūras ministrijas iniciatīvas pirmo reizi izsludinājis konkursu ārvalstu koncertturneju un neakadēmiskās mūzikas festivālu atbalstam, kam atvēlēti kopumā 87 tūkstoši eiro. Tam varēs pieteikties populārās mūzikas solisti un apvienības līdz 20 cilvēkiem, kuri plāno koncertēt ārzemēs un tā veicināt Latvijas mūziķu atpazīstamību un eksportspēju.

Uz atbalstu varēs pretendēt arī nekomerciāli neakadēmiskās mūzikas festivāli tepat Latvijā, kuri nenotiek pirmo gadu un kuru ilgums ir vismaz divas dienas. Arī solistiem būs jāievēro zināmas prasības, Latvijas Radio pastāstīja ekspertu komisijas pārstāve Zanda Jaunskunga no Kultūras ministrijas. 

Zanda Jaunskunga par iespēju populārās mūzikas pārstāvjiem
00:00 / 00:36
Lejuplādēt

„Mūziķiem piesakoties ir jāiesniedz savas darbības apraksts un jāatspoguļo arī iepriekšējā pieredze gan ārvalstīs, gan Latvijā. Protams, ir arī ierobežojumi tajā, ko uzskatām par koncertturneju," paskaidroja Jaunskunga. "Tie ir ne mazāk kā pieci koncerti 30 dienu laikā, no kuriem vismaz trīs ir secīgi viena brauciena ietvaros, vai arī 20 koncerti sešu mēnešu laikā, no kuriem vismaz trīs ir secīgi viena brauciena ietvaros.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti