Pasniegs konkursa «Talants Latvijai» stipendijas mūzikas skolas audzēkņiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem un 11 mēnešiem.

Rīgas Latviešu biedrības namā svētdien, 27.maijā, pasniegs konkursa „Talants Latvijai” stipendijas izcilākajiem mūzikas skolu audzēkņiem no visas Latvijas, kā allaž notiks arī laureātu koncerts.

Šogad īpaši tiks suminātas Arvīda Žilinska Jēkabpils mūzikas skola un Ķekavas mūzikas skola, kuru audzēkņi konkursā startējuši sevišķi sekmīgi.

Konkurss „Talants Latvijai” notiek jau 27.gadu un to rīko Latvijas Bērnu fonds sadarbībā ar Rīgas Latviešu biedrību un Brāļu Jurjānu biedrību.

Saksofonists, 16 gadus vecais Artūrs Vīndzedzis ir Arvīda Žilinska Jēkabpils mūzikas skolas audzēknis un viens no pirmās vietas ieguvējiem šī gada konkursā „Talants Latvijai”. Līdzās tam pirms nedēļas kļuvis arī par Ineses Galantes konkursa uzvarētāju, iegūstot iespēju spēlēt viņas festivālā „Summertime”.

Pasniegs konkursa «Talants Latvijai» stipendijas mūzikas skolas audzēkņiem
00:00 / 03:08
Lejuplādēt

Bet svētdien līdzās citiem „Talants Latvijai” laureātiem Artūrs Vīndzedzis uzstāsies Rīgas Latviešu biedrības namā.

Arvīda Žilinska Jēkabpils mūzikas skolai kopumā konkursā šis ir ļoti sekmīgs gads, 7 tās audzēkņi kļuvuši par laureātiem un divi ieguvuši pirmās vietas. Šai saistībā skola līdzās individuālajām balvām saņems arī konkursa dibinātāja Arnolda Skrides piemiņas balvu 2000 eiro.

Skolas direktore Smaida Ščerbicka atzīst – tā ir skaista dāvana skolas 60.jubilejā:

„Pirmkārt, mūsu skola var lepoties ar augsti profesionālu pedagogu kolektīvu, tieši pedagogs motivē, tieši pedagogs rosina un ar savām zināšanām padara košāku un iespējām bagātāku audzēkņa radošo dzīvi,” saka Ščerbicka.

“Šis panākums mums patiešām ir ļoti nozīmīgs, tā ir lieliska dāvana dzimšanas dienā. Šie 2000 eiro – tas ir gan atbalsts skolai, gan gods,” atzīst Ščerbicka.

Pēc Arnolda Skrides iniciatīvas konkurss „Talants Latvijai” iedibināts pirms 27 gadiem. Visa mācību gada garumā tajā tiekas vairāk nekā 300 jauno talantu no Latvijas mūzikas skolām, bet tie, kuriem izdodas sevi parādīt visspilgtāk, iegūst stipendijas.

Savulaik konkursantu vidū bijuši tagad tādi pazīstami mūziķi kā māsas Skrides, Reinis Zariņš, Jēkabs Nīmanis, Vineta Sareika, Marta Sudraba un citi.

„Šogad mums ir balvu fonds ir gandrīz 14 000 eiro, ko pasniedz gan individuāli pirmajām, otrajām, trešajām vietām, gan mēs jau vairākus gadus mēģinām stimulēt arī pedagogus un koncertmeistarus ar balvām. Kas ir galvenais viss kopumā, ka šis konkurss bērniem dod iespēju sevi parādīt. Un mēs esam nolēmuši turpināt, vismaz līdz 30 gadiem mums tas konkurss būtu jāizvelk,” pastāstīja Latvijas Bērnu fonda vadītājs Andris Bērziņš. 

Līdzās individuālajām balvām un Arnolda Skrides piemiņas balvai šogad otro reizi pasniedz arī Austrālijas latvieša, pazīstamā sabiedriskā darbinieka Gunāra Eižena Bērzzariņa piemiņas balvu 2000 eiro un tā piešķirta konkursā sekmīgi startējušajai Ķekavas mūzikas skolai, kā arī vienreizēju Mārtiņa Jauģieša piemiņas balvu 1000 eiro, ko izpelnījusies Mārupes Mūzikas un Mākslas skola.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti