Opolais: Tomass Hempsons nākamgad varētu uzstāties Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Nākamgad Rīgā varētu uzstāties viens no izcilākajiem baritoniem pasaulē Tomass Hempsons, intervijā Latvijas Radio „Klasika” pavēstīja latviešu operdīva Kristīne Opolais.

„Tomass [Hempsons] piedāvāja Andrejam Žagaram: vai mēs nevarētu ar Kristīni [Opolais] Rīgā uzdziedāt galā koncertu. Viņš pats jau sastādījis programmu un arī man viņš piedāvāja vairākus ierakstus, ko mēs varētu turpināt nākotnē,” stāsta Opolais. „Dod, Dievs, lai izdodas, jo vislielākā problēma ir atrast kopīgu brīvlaiku!”

Ja Tomasam Hempsonam ir blīvs koncertu kalendārs, tad Kristīne Opolais plāno vairāk laiku pavadīt ar ģimeni un bērnu.

„Bet, protams, mums latviešiem un arī Latvijai ir jāizmanto tas, ja Tomass Hempsons tiešām grib atbraukt un Rīgā nodziedāt tādu koncertu,” norāda Kristīne Opolais. „Ja mums izdosies to izdarīt un saplānot nākošgad, tad tas būs brīnišķīgi smuki.”

Tomass Hempsons tiek uzskatīts par vienu no spožākajiem baritoniem un izcilu Verdi un vokālās kamermūzikas interpretu. Hempsons ir arī mūsdienu komponistu cienītājs. Dziedātāja plašais repertuārs – opera, operete, estrādes mūzika – liecina par viņa talanta daudzajām šķautnēm. Hempsona repertuārā ir vairāk nekā 80 lomu, viņa balss skan vairāk nekā 170 mūzikas ierakstos. Sešas reizes Tomass Hempsons nominēts „Grammy” balvai. Viena no tām ir viņa īpašumā.

Tomasu Hempsonu Latvijas skatītāji nesen redzēja Nīderlandes Karaliskā Concertgebouw orķestra svētku koncertā, ko tiešraidē rādīja LTV1.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti