Rīta Panorāma

Intervija ar Valdi Dombrovski

Rīta Panorāma

Intervija ar Normundu Kadiķi

Intervija ar Daini Kalnu

Nedēļas nogalē opermūzikas cienītāji pulcēsies uz svētkiem Siguldā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ar vairākiem pasākumiem 1.augustā sākas Siguldas starptautiskie opermūzikas svētki. Galvenie koncerti notiks brīvdienās, savukārt piektdien, 1.augustā, klasiskās mūzikas cienītāji varēs baudīt instrumentālo koncertu Siguldas pils dārzā. Svētki turpināsies visu nedēļas nogali.

Sestdien, 2.augustā, Siguldas pilsdrupās notiekošajos opermūzikas svētkos Maijas Kovaļevskas iejutīsies Mikaēlas lomā citā Žorža Bizē operā „Karmena”. Titula lomu izrādē ieņems franču operdziedātāja Klementīna Margēna. Svētku rīkotājs Dainis Kalns ir pārliecināts, abu mākslinieču starpā uz skatuves būs aizraujoša divkauja: „Tur būs ļoti interesanta Karmena, jo visur, kur Maija ir uzstājusies, „Karmenas” izrādē, viņa rada problēmas, jo viņa ir tik simpātiska Mikaela, kad liekās, kā tas var būt, ka Hosē pamet savu sievu un aiziet pie tādas jautras, dzīvespriecīgas, kašķīgas Karmenas. Līdz ar to tai Karmenai jābūt kādam knifiņam, lai Hosē atvilinātu no burvīgās lauku meitenes. Tātad intriga ļoti nopietna, bet abas mākslinieces būs lielas un būs patīkama divcīņa.”

Savukārt svētdien, 3.augustā, opermīļus priecēs galā koncerts īpaši zvaigžņotā sastāvā. Galvenais viesis būs Marselo Alvarezs. Viņu var saukt par vienu no populārākajiem un pieprasītākajiem pasaules operdziedātājiem. „Pasaulē daudzi saka, ka viņš ir labākais tenors, tas ir 52 gadu jauns Argentīnas tenors Marselo Alvarezs. Kolosāla balss, viņam augšējais do nav problēma. Mūsu Maija ir dziedājusi ar viņu kopā Koventgardenā, kur viņš bija Hosē un Maija - Mikaēla, un viņa saka, ka pasaulē par viņu kaut ko līdzvērtīgāku grūti iedomāties. Un saprotiet - šitāds brīnums brauc uz Latviju!” saka Kalns.

Tā kā laika prognozes sola, ka nedēļas nogale būs īpaši karsta, rīkotāji ir nolēmuši 3.augusta galā koncertu pārcelt stundu vēlāk. Kā stāsta Siguldas domes priekšsēdētāja vietniece Līga Sausiņa, koncerts pārcelts, domājot gan par mākslinieku, gan par skatītāju ērtībām: „Šādā karstumā mūzikas instrumentiem sāk kust laka, un orķestra uzstāšanās vienkārši kļūst neiespējama. Arī domājot par skatītāju labsajūtu, pulksten 17 ir patiešām liela svelme, un stundā līdz sešiem patiesībā klimats izmainās diezgan nopietni pilsdrupās. Tāpēc mēs esam pārcēluši laiku galā koncertam no pulksten 17 uz pulksten 18.”

Ņemot vērā, ka sestdien, 2.augustā, koncerts sāksies tikai deviņos vakarā un beigsies vēlu, rīkotāji ir parūpējušies par speciālu „Pasažieru vilciena” reisu uz Rīgu, kas no Siguldas stacijas aties plkst. 1.15 naktī. Līga Sausiņa uzsver - Siguldai jau ir pieredze daudzu viesu uzņemšanā savā pilsētā, tādēļ būs padomāts arī par tiem, kas meklēs stāvvietu personīgajām mašīnām: „Tiem, kuri labāk izvēlas nokļūt ar savu personīgo transportu, ir domāts par papildu stāvvietām gan stāvlaukumos, gan uz ielām, gan zaļajā zonā. Un, kā ierasts, automašīnu kustību palīdzēs noregulēt arī pašvaldības policija. Tā kā tam problēmas nevajadzētu sagādāt.”

Šie būs jau 22. starptautiskie Siguldas opermūzikas svētki. Pasākums ir iekļauts arī „Rīga - Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014” programmā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti