Kamerkoris «Muklājs» atskaņos Edgara Račevska Mesu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Svētdien, 20. novembrī,  plkst. 18 kamerkora „Muklājs” izpildījumā Rīgas Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā izskanēs sešdaļīgā Edgara Račevska Mesa jauktajam korim, solistiem un ērģelēm.

Viens no pazīstamākajiem latviešu kordiriģentiem Edgars Račevskis šogad jūlijā nosvinēja 80 gadu jubileju. Savukārt viņa komponētajai Mesai jauktajam korim, solistiem un ērģelēm šogad apritēja 10 gadi kopš tās pirmatskaņojuma 2006.gadā Rīgas Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā. Mesu diriģents veltījis saviem vecākiem, un tās atskaņošanai izvēlētais laiks – nedēļu pirms adventes – sasaucas ar visu mirušo piemiņas dienu baznīcas kalendārā.

Edgars Račevskis. Publicitātes attēls

“Ņemot vērā komponista nozīmīgo jubileju, kā arī Mesas desmitgadi, esam to iekļāvuši savā 2016.gada koncertprogrammā un šādi vēlamies godināt jubilāra nozīmīgo ieguldījumu Latvijas koru attīstībā,” atzīmē kamerkora “Muklājs” mākslinieciskais vadītājs Jānis Kokins.

Par Mesu tiek teikts, ka sākumā tai bijušas uzrakstītas divas daļas, bet tad autora audzēknis un kolēģis Ivars Cinkuss mudinājis radīt turpinājumu.

Mesu izpildīs kamerkoris „Muklājs”, solisti – Laima Lediņa (soprāns), Sabīne Krilova (mecosoprāns), Mārtiņš Zvīgulis (tenors) un Edgars Skarbulis (baritons). Pie ērģelēm būs Aigars Reinis, bet diriģēs kora mākslinieciskais vadītājs Jānis Kokins.

Edgara Račevska autorkoncertā varēs dzirdēt vēl citas autora kompozīcijas gan korim, gan ērģelēm, gan solo balsij, kā arī kādu muzikālu pārsteigumu mežraga spēles virtuoza Arvīda Klišāna izpildījumā.

Ieeja koncertā ir bez maksas.

Rīgas domes kultūras centra „Iļģuciems” kamerkoris „Muklājs” ir dibināts 1989. gadā. Kopš 2012. gada kora mākslinieciskais vadītājs un diriģents ir Jānis Kokins. Līdz 2012. gadam kori vadīja tā dibinātāja Sandra Šmate. Koris ir vairākkārtējs Dziesmu svētku koru karu laureāts un starptautisko festivālu un projektu dalībnieks. „Muklājs” ar panākumiem piedalījies starptautiskos koru konkursos vairākās valstīs. Pēdējais nozīmīgākais kora sasniegums ir izcīnītais V pakāpes zelta diploms Pasaules koru olimpiādes atklātajā konkursā 2014. gada jūlijā jaukto kamerkoru grupā. Pašlaik kora rindas kuplina 32 dziedātāji. Kolektīva repertuārā ir skaņdarbi no renesanses līdz pat 21. gadsimta mūzikai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti