Panorāma

"Spēlēju, dancoju" 1.Valmieras Vasaras teātra festivālā

Panorāma

Likuma vara Polijā

Sākas "Summertime – ielūdz Inese Galante"

Ar ceļojumu pa Eiropu sāksies Ineses Galantes festivāls «Summertime»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Kad vienas nedēļas laikā iespējams izbaudīt gan iemīļotākās operas ārijas, gan džeza virtuozu sniegumu, aizmirsties mežonīgos Āfrikas ritmos un čigānu, portugāļu un argentīniešu kaislībās, skaidrs, ka atkal pienācis festivāls “Summertime – ielūdz Inese Galante”. "Summertime" patronese Inese Galante sola savā 12.festivālā klausītājus izvadāt pa visas pasaules mūzikas līkločiem, tā atklāšanas koncerts iecerēts kā ceļojums pa Eiropu.

"Būs viens ļoti interesants pirmatskaņojums, pasaules pirmatskaņojums, ko mēs kopā ar Inesi [Galanti] izpildīsim, ko noteikti soprāns un kontratenors nav nekur pasaulē dziedājis, tas lai paliek noslēpums," saka kontrtenors Sergejs Jēgers.

Festivāla atklāšanas koncertā Dzintaru koncertzālē varēs dzirdēt tās Latvijas mūzikas zvaigznes, kas lielākoties priecē klausītājus aiz Latvijas robežām.

"Turpmākie mani darbi būs divi iestudējumi Parīzes operā. Pēc tam mana piedalīšanās Barselonas iestudējumā "Klīstošais holandietis", tad - Vāgnera "Zigfrīdā" Budapeštā, un jādodas vēl uz Šanhaju," par saviem plāniem stāsta basbaritons Egils Siliņš. "Es reizēm domāju, žēl, ka Inese savu varēšanu padomiskās iekārtas dēļ pasaulei parādīja tik vēlu, citādi viņa būtu bijusi turpat, kur tagad Elīna Garanča."

Pati Galante no septiņiem žanriski tik atšķirīgajiem festivāla mūzikas vakariem neizceļ nevienu.

"Tas ir prasīt mammai, kurš tad bērns ir mīļākais no pārējiem. Tātad - septiņi bērni," saka Galante.

Opermūzikas pirmdienai sekos otrdienas vakars ar leģendāriem džeza pianistiem, trešdiena izskanēs fadu, bosanovas un tango kaislībās, bet ceturtdienas vakarā kamerorķestris “Maskavas virtuozi” izspēlēs dažādu valstu komponistu gadalaiku ritējuma interpretācijas, tostarp populārāko no tām – Vivaldi ciklu. Nedēļas noslēgumā – leģendārie čigānu svinga virtuozi “Rozenbergu trio”, bet sestdienas vakarā pēc milzīgas klausītāju atzinības iepriekš arī šogad – Āfrikas ritmi. Un svētdienas vakarā, kā ierasts, spilgtākie festivāla dalībnieki satiksies uz galā koncerta skatuves.

"Pasaulē diemžēl notiek viss kas, arī tādas lietas, kurām vispār nebūtu jābūt, un to nevar aptvert, bet gribas skatīties tā pozitīvi uz priekšu, un lai tas vilnis noiet nost, agresija aiziet, un uzvar mūzika," piebilst Galante.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti