Reperis Offset, rokgrupa «Nothing But Thieves», džeza pianists Džeikobs Koljers – atklāts dažādais «Positivus» festivāla mākslinieku klāsts

"Positivus" sola plašu mūzikas žanru klāstu uz šīs vasaras festivāla skatuvēm. Festivāla programmu papildina hiphopa grupas "Migos" dalībnieks Offset, britu rokgrupa "Nothing But Thieves", Bendžamins Klementains (Benjamin Clementine), vairākkārtējs "Grammy" balvas ieguvējs, džeza pianists Džeikobs Koljers (Jacob Collier), "Arcade Fire" grupas dalībnieka projekts "Will Butler & Sisters Squares", "Picture Parlour", pašmāju "Detlef" un Ozols, informēja festivāla rīkotāji. 

Pirmo reizi Rīgā uzstāsies hiphopa mūzikas zvaigzne Offset, kurš savas gaitas 2011. gadā sāka kā daļa no Atlantas apvienības "Migos". Repera nesen izdotais otrais solo albums "Set It Off" pirmajā nedēļā straumēts 60 miljonu reižu. 
 
ASV un Eiropas albuma tūrēs kā pieturvieta iekļauts arī "Positivus" festivāls.

Britu rokgrupa "Nothing But Thieves" ir savas slavas augstākajā punktā, un reti kurš vairs atceras, ka savas karjeras pirmsākumos jau uzstājās "Positivus" festivālā. Izveidojusies 2012. gadā, grupa 12 gadu laikā ir ieguvusi slavu visā pasaulē. Grupas diskogrāfija, ko veido trīs albumi un vairāki singli, ir tikusi straumēta teju miljards reižu. Tā īpaši izceļas ar tādiem singliem kā "Amsterdam", "Soda", "Is Everybody Going Crazy?" un nesenākiem ierakstiem – "Overcome", "Welcome to the DCC" no grupas 2023. gadā izdotā albuma "Dead Club City".

Vairākkārtējs "Grammy" balvas ieguvējs, džeza pianists, mūziķis Džeikobs Koljers savu popularitāti ieguvis ar albumu triloģiju "Djesse". Multiinstrumentālists koncertējis vislielākajās pasaules arēnās un festivālos.

Eksperimentāls, bet mūsdienīgs – tie ir daži no vārdiem, ko varētu izmantot, lai raksturotu britu mūziķi Bendžaminu Klementainu. Savas mūziķa gaitas sācis 2008. gadā Francijā, spēlējot dažādos mazos bāros un pasākumos, līdz 2013. gadā izdeva savu pirmo projektu "Cornerstone", kas guva atzinību no tādiem mūziķiem kā Pols Makartnijs (Paul McCartney). 

Bruklinā mājojošā indīroka grupa "Sister Squares" apvienojusies ar "Arcade Fire" mūziķi Vilu Batleru (Will Butler), lai kopīgi iesoļotu jaunos horizontos. Grupa 2023. gadā izdevusi savu pirmo kopīgo projektu "Will Butler + Sister Squares", kas ieguvis atzinību, pateicoties tādām dziesmām kā "Willows" un "Long Grass". Šī nebūs grupas pirmā ciemošanās Latvijā – 2023. gadā veiksmīgi aizvadīts pirmais koncerts arī koncertzālē "Palladium".

Pašmāju kulta grupa "Detlef" ar savu 2004. gada albumu "Tu izliecies par sevi" iekaroja fanu sirdis visā Latvijā. Neskatoties uz ieturēto pauzi, grupa ir atgriezusies ar lielu jaudu. 2023. gadā jau noritējis pilnībā izpārdots koncerts "Palladium", kā arī izziņoti papildkoncerti. "Positivus" festivāls šogad nav izņēmums.

Reperis Ozols, bieži dēvēts par Latvijas repa karali, nenoliedzami ir atbildīgs par latviešu repa kustības aizsākšanu un pamatu ielikšanu. Savas karjeras gaitas sācis 1995. gadā ar grupu "Fact" un nu jau gandrīz 20 gadus no vietas ir stingri turējies žanra augšgalā. Atzīmējies ar "Zelta mikrofona" nomināciju par albumu "1979" un lielkoncertu "Arēna Rīga".

Mančesteras indie grupa "Picture Parlour" savas gaitas aizsāka 2021. gadā, regulāri koncertējot tādos Anglijas bāros kā "The Windmill", kas ir zināma kā viena no veiksmīgākajām vietām, kur uzstāties jaunajiem mūziķiem. Pirmo slavas garšu grupa sajuta 2023. gada vasarā, kad tika izdots debijas singls "Norwegian Wood". Grupas skanējums tika pielīdzināts tādiem grandiem kā "Arctic Monkeys" un Eimija Veinhausa (Amy Winehouse). Grupa ir iesildījusi "The Kills" viņu Eiropas koncertturnejā, kā arī paši devušies apceļot plašo kontinentu ar koncertiem. Šī būs "Picture Parlour" pirmā uzstāšanās Rīgā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti