Kultūras ziņas

Valmiermuižas etnomūzikas festivāls meklē harmoniju pretstatos

Kultūras ziņas

(Zīmju valodā). Kultūras ziņas

Tapis jauns Zigmara Liepiņa operas "Parīzes Dievmātes katedrāle" iestudējums

Opera «Parīzes Dievmātes katedrāle» atgriežas pie klausītājiem

Pie klausītājiem atgriezusies leģendārā Zigmara Liepiņa opera "Parīzes Dievmātes katedrāle" — tā pirmdien un otrdien skatāma Jūrmalas festivālā Dzintaru koncertzālē. Operas darbība norisinās mūsdienu apstākļos, starp mūsdienu varoņiem. 

Dzintaru koncertzāles skatuve ir aizpildīta ar celtniecības sastatnēm un plēvi. Viss liecina par remontdarbiem, bet nevis koncertzāles, bet gan Parīzes Dievmātes katedrāles remontu, kas cietusi no ugunsgrēka. Tagad šajās dekorācijās ieskanas leģendārā Zigmara Liepiņa opera. 

"Tas uzprasās, jo aktuālākais, kas noticis ar katedrāli, ir degšana [..] Jūtas un traģēdijas nemainās," atzina režisore Dita Lūriņa-Egliena.

Iestudējumā lielāko daļu lomu izdzied operas solisti, bet Kvazimodo loma, nu jau jāsaka — tradicionāli, ir atvēlēta estrādes dziedātājam. Šoreiz tas ir Dons.

Savukārt Esmeraldu iestudējumā atveido operdziedātāja Ilze Grēvele-Skaraine, kura piedalījās kora sastāvā pirms 10 gadiem. 

Kaut arī šis "Parīzes Dievmātes katedrāles" iestudējums afišās ir pieteikts kā koncertuzvedums, tā veidotāji neslēpa, ka ieguldītās idejas un darbs to jau ir pietuvinājis pilnvērtīgai teātra izrādei.

Dzintaru koncertzālē "Parīzes Dievmātes katedrāle" tiek izrādīta Jūrmalas festivāla ietvaros, tādēļ muzikālo daļu iestudējumā atskaņo šī festivāla orķestris diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā.

Tāpat izrādē piedalās Rīgas Doma kora skolas jaunieši un dejotāju kvartets.

Bez šīvakara pirmizrādes "Parīzes Dievmātes katedrāle" Jūrmalas festivāla ietvaros tiks izrādīta vēl otrdien, 18. jūlijā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti