Palīdzi jauniešiem, kurus līdzcilvēki izvēlas neredzēt!

Dod pieci!

Bermudu divstūris | #DodPieci 2023

Dod pieci!

"Balsis" un "Sigma" | #DodPieci 2023

Dod pieci! Labdarības koncerts

VIDEO. «Dod pieci!» labdarības koncerts Zaķusalā

16. decembrī pulksten 21.10 LTV1 tiešraidē no Zaķusalas izskanēs "Dod pieci!" labdarības koncerts, kura laikā būs pieejams tālruņa numurs ziedojumiem – 90204110 (maksa par zvanu 5 eiro).

Ziedo ar dziesmu!

Šogad sabiedrisko mediju labdarības maratonā “Dod pieci!” aicina palīdzēt riskam pakļautiem bērniem un jauniešiem.

Koncertā uz skatuves kāps Intars Busulis un Abonementa orķestris, "Kreisais krasts", Aminata, Shipsea un "Tev tuvumā", Dons, "Kautkaili", "Instrumenti", Māra Upmane-Holšteine, "My Radiant You", Goran Gora, "Sudden Lights", Gustavo un Stikla studijā viesosies "Prāta Vētra".

Pasākumu vadīs Latvijas Radio 5 personība Linda Samsonova.

"Dod pieci!" labdarības koncertu varēs vērot ne tikai LTV1 un sabiedrisko mediju portālā LSM, bet arī tiešraidē klausīties Latvijas Radio 1, Latvijas Radio 2 un Latvijas Radio 5.

Šogad sabiedriskie mediji iestājas par riskam pakļautiem jauniešiem

Sabiedrisko mediju labdarības maratons "Dod pieci!" jau desmito gadu notiek īsi pirms Ziemassvētkiem, no 15. līdz 21. decembrim, sešarpus diennaktis jeb 158 stundas raidot no īpašas stikla studijas pilsētvidē, Doma laukumā, Rīgā. Šogad labdarības maratona rīkotāji aicina apmainīt 5 eiro ziedojumu pret savu mīļāko dziesmu Latvijas Radio 5 ēterā, lai palīdzētu riskam pakļautiem jauniešiem.

Nereti šie jaunieši tiek saukti par "riska jauniešiem", tomēr labdarības maratona mērķis ir aicināt sabiedrību apzināties, ka jaunieši paši par sevi nav risks, bet pieaugušo neizdarība, bezatbildība un vienaldzība viņus ir pakļāvušas riskiem, kurus sabiedrībai ir uzdevums mazināt, ļaujot šiem jauniešiem spert soļus tuvāk drošākai nākotnei.

Maratona laikā saziedotie līdzekļi caur labdarības organizāciju Ziedot.lv nonāks pie bezpeļņas organizācijām, tai skaitā Latvijas Samariešu apvienības, Resiliences centra, Pusaudžu resursu centra un citām, kas sniedz profesionālu palīdzību bērniem un jauniešiem, kuri palikuši bez pienācīgas ģimenes un sabiedrības aprūpes, cietuši no vardarbības un citiem noziegumiem, saskaras ar uzvedības problēmām. Saziedotie līdzekļi sniegs viņiem nepieciešamo atbalstu, sākot no speciālistu konsultācijām, pirmās nepieciešamības lietu iegādes un beidzot ar uzticamības personas jeb mentora pakalpojumiem Kā ik gadu, arī šogad labdarības maratonā saziedotie līdzekļi 100 % apmērā tiks veltīti ziedojuma mērķim.

KUR PIETEIKT PALĪDZĪBU? VAIRĀK INFORMĀCIJAS "DOD PIECI!" MĀJASLAPĀ

Ārkārtas tūlītēja palīdzība:

  • OPEN Radošais Centrs Ja esi nonācis grūtībās un tev ir nepieciešama palīdzība, tostarp droša apmešanās vieta un atbalsts, tad zvani vai raksti jebkurā diennakts laikā.
  • YOU+ Ja tev nepieciešams tūlītējs emocionālais atbalsts, sazinies ar YOU+ Pieejama arī droša apmešanās vieta Liepājā.
  • SAIF Sociālā atbalsta un izglītības fonds    Ja tev ir nepieciešams emocionāls un praktisks mentoru atbalsts, ģimenes asistenta atbalsts vai speciālistu (psihologs, bērnu psihiatrs u. c.) konsultācijas, sazinies.
  • Laiks jauniešiem Ja tev ir nepieciešama droša apmešanās vieta un atbalsts Bauskā / Zemgalē, tad zvani vai raksti jebkurā diennakts laikā.
     

Ja nepieciešama ilgtermiņa kompleksa palīdzība:

  • Palīdzēsim Viens Otram Sazinies ar organizāciju, ja nepieciešams praktisks sociālais un materiālais atbalsts, kā arī atbalsta persona, kura palīdzēs atrast un pierakstīties uz vizīti pie psihologa vai cita speciālista.
  • Latvijas Samariešu apvienība Ja ir nepieciešams ilgstošs psihosociāls atbalsts un dalība Jauniešu atbalsta programmā "Palēciens", sazinies.
  • Resiliences centrs Ja tev nepieciešama palīdzība atrisināt akūtus jautājumus un emocionāls atbalsts, sazinies.
  • House of Hope Ja esi 15-21 gadus vecs jaunietis un tev nepieciešams praktisks vai emocionāls atbalsts Liepājā un Dienvidkurzemē, sazinies.
  • Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija Ja esi vecumā līdz 24 gadiem un tev nepieciešami dažāda atbalsta un sociāli pakalpojumi, sazinies.
  • Palīdzēsim.lv Ja tev ir nepieciešams emocionāls un praktisks atbalsts, mentors un/vai atbalsta persona dažādu problēmsituāciju risināšanā, sazinies.

Par labdarības maratonu "Dod pieci!"

Ik gadu labdarības maratons aktualizē kādu sabiedrībā nozīmīgu tēmu un atbalsta tās sabiedrības grupas, kurām tas ir patiesi nepieciešams. Ziedojumi līdz šim ir novirzīti vientuļiem senioriem, bērniem ar īpašām vajadzībām, vēža slimnieku sociālajai rehabilitācijai, atbalsta programmai ģimenēm, kuras vēlas audzināt bērnus no bērnu namiem, jauno vecāku mācību programmas izveidei un veselīgas piesaistes veidošanai,  neārstējami slimu cilvēku aprūpei un speciālās pārtikas iegādei, vardarbības mazināšanai ģimenēs, vides uzlabošanai cilvēkiem ar redzes, dzirdes un kustību traucējumiem, kā arī Latvijā nonākušo Ukrainas kara bēgļu bērnu atbalstam. Kopā šo gadu laikā ir saziedoti vairāk nekā 3 miljoni eiro.

Labdarības maratons "Dod pieci!" ir daļa no starptautiska projekta "Serious Request", kurā dažādās Eiropas valstīs radio dīdžeji nedēļu raida no īpašas stikla studijas, pievēršot uzmanību konkrētai labdarības maratona izraudzītai grupai vai sabiedriski nozīmīgai tēmai. Ikviens tiek aicināts ziedot līdzekļus apmaiņā pret mīļāko dziesmu radio ēterā. Latvijā šo tradīciju iedzīvināja Latvijas Radio 5 radošā komanda.

"Dod pieci!" organizē Latvijas Radio sadarbībā ar Latvijas Televīziju un sabiedrisko mediju portālu LSM.lv. Projekta partneris ir labdarības organizācija Ziedot.lv. Labdarības maratona norises partneri ir "Luminor" banka, "CGI IT Latvia", "AJ Power" un "Circle K", komunikācijas kampaņu veido reklāmas aģentūra "Havas Creative". Savu atbalstu labdarības maratona "Dod pieci!" norisē sniedz arī vairāk nekā 20 uzņēmumi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti