Kultūras ziņas

Mākslinieks un mūsdienu velni izrādē "Spēlēju, dancoju"

Kultūras ziņas

Gaidot nākamo kultūras ministru…

"Sudden Lights" gatavojas lielkoncertam

Nav griestu, kas ierobežo – uz brīvdabas koncertu Mežaparkā aicina grupa «Sudden Lights»

Sestdien, 16. septembrī, Mežaparkā gaidāms pirmais grupas "Sudden Lights" lielkoncerts brīvā dabā. Tas ir projekts, kuram grupa gatavojās jau kopš atgriešanās no Eirovīzijas, lai klausītājiem sagatavotu bagātīgu mūzikas programmu.

Grupa "Sudden Lights" šajā reizē vēlas sniegt plašu ieskatu grupas muzikālajā vēsturē – koncertā apkopojot gan dziesmas no darbības pirmsākumiem, gan parādot savus jaunākos darbus. Grupas "zvaigžņu stunda" bija šī gada Eirovīzijā, pēc kuras tad arī radās ideja sanākt kopā lielākā koncertā.

"Eirovīzija bija ļoti liels notikums mūsu dzīvē, un pēc tādiem lieliem notikumiem bieži vien ir tāda tukšuma sajūta.

Mēs vienmēr vēlamies nospraust kaut kādu nākamo mērķi, uz ko tiekties, un šis koncerts būtībā ir visa šī vasaras perioda gatavots notikums.

Katru dienu esam bijuši domās par to, darbos par to, un beidzot tas viss vainagosies ar panākumiem. Tad jau redzēs, kas tālāk, bet skaidrs, ka ar šo arī viss nebeidzas. Šis ir vēl viens skaists, trekns pieturas punkts," saka grupas vokālists Andrejs Reinis Zitmanis.

"Šī koncerta iecere galvenokārt droši vien ir ļoti daudziem mūsu jaunajiem klausītājiem, kas mums ir piebiedrojušies pēdējo divu gadu laikā, parādīt, kas tad mēs vispār esam. Ir vēlme parādīt visu plašo amplitūdu, ko mēs varam piedāvāt," teic solists.

Par koncerta norises vietu izvēlēts Mežaparka Zaļais teātris, kas pavēra plašākas iespējas radīt krāšņāku vizuālo iespaidu, nekā līdz šim.

Grupas basģitārists Kārlis Vārtiņš saka: "Pirmo reizi "Sudden Lights" ārā paši savā koncertā, – es domāju, ka šis būs viennozīmīgi karstākais šīs vasaras koncerts, ja vēl šo var pieskaitīt kā vasaru. Šo var, šī ir vasaras beigu daļa."

"Mums šķiet, ka brīvdabas koncerti ir tāds liels solis grupas darbībā, un mums bija sajūta, ka beidzot ir laiks šo soli spert. Brīvdabas vietas tomēr iedod tādu lielāku brīvību.

Mums ir iespēja izvērsties ar skatuves formām, ar ekrāniem, kas bieži vien iekštelpās nav iespējami," teic Andrejs Reinis.

"Nav griestu, kas mūs ierobežo," piebilst grupas ģitārists Kārlis Matīss Zitmanis.

"Jā, tieši tā, mēs varam būvēt, cik augstu mums gribas. Protams, Mežaparka atmosfēra ir arī kaut kas ļoti skaists, tās priedes un bērzi. Mežaparka Zaļais teātris, tas ir tiešām… vieta ar īpašu sajūtu," teic solists.

Mūziķu sastāvu uz skatuves bagātinās arī viesi. "Sudden Lights" bundzinieks Mārtiņš Matīss Zemītis atklāj: "Viesi būs visi, ar kuriem mums ir bijušas sadarbības."

Mūziķi piebilst, ka tas ir nebijis notikums, jo nesanāk tik bieži spēlēt uz vienas skatuves kopā ar visiem tiem, ar kuriem kopā ir uzrakstītas dziesmas.

"Tāpēc arī tas būs ļoti īpaši," saka basģitārists Kārlis.  "Jā, ir jau grūti savākt tos visus vienuviet, vienā vakarā, vienā vietā. Pieņemsim, tā pati Annna, ar ko mums ir kopīga dziesma "Aizņem man vietu", viņa dzīvo Nīderlandē, un viņa ne vienmēr var tikt, atbraukt uz Latviju," skaidro Andrejs Reinis.

Viesu vidū būs arī grupa "Astro'n'out", mūziķis ZeBrene, reperis Zeļģis, ārzemju draugi, kas šajā gadā iepazīti Eirovīzijā, grupa "Piqued Jacks" un Lietuvas dīdžejs Leons Somovs.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti