Panorāma

Latvijas basketbola izlases atbalstītājs Endrjū no Indonēzijas viesojas Latvijā

Panorāma

Panorāma

Rīgas pilī ar koncertu godina dažādu nozaru cilvēkus par darbu Latvijā

FOTO: Ar Raimonda Paula koncertu Rīgas pilī godina cilvēku devumu valsts labā

Šodien Rīgas pilī skanēja mūzika un valdīja smiekli, jo Rīgas pils Baltajā zālē spēlēja Maestro Raimonds Pauls un jautras muzikālas parodijas izdziedāja aktieris Andris Keišs. Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs ar asprātīgo koncertprogrammu atjaunoja tradīciju – ar koncertu godināt dažādu nozaru cilvēkus par darbu Latvijā un Latvijai.

Rīgas pilī koncertā godinās cilvēkus par ieguldījumu valsts labā
00:00 / 00:42
Lejuplādēt

Šādu tradīciju prezidenta Gunta Ulmaņa laikā aizsāka Maestro Raimonds Pauls.

Ideja atjaunot pateicības koncertus prezidentam radās pēc tikšanās ar cilvēkiem dažādās Latvijas vietās un redzot, cik pašaizliedzīgi, enerģiski un radoši viņi darbojas katrs savā jomā. Ikdienā mēs par šiem cilvēkiem maz zinām, bet viņu ieguldījums ir ļoti svarīgs. Kā sacīja Rinkēvičs, tieši uz šādiem cilvēkiem turas Latvija. Viņiem pateikt paldies – arī ir atjaunoto koncertu Rīgas pilī galvenais mērķis.

Uz koncertu, Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča aicināti, nāca Latvijas talantīgie, uzņēmīgie un arī pašaizliedzīgie cilvēki, kurus prezidents saticis, viesojoties Latvijas novados. Uz koncertu aicināti arī kultūras ļaudis, kuriem šogad skaistas jubilejas.

Ar muzikālu veltījumu prezidents pateicās tām ģimenēm, kuras nodarbojas ar uzņēmējdarbību Krāslavas, Kuldīgas, Balvu, Ādažu, Talsu un Jēkabpils novados.

Viedoklis par koncertu bija arī maestro Baltezera kaimiņam aktierim Jānim Kubilim: "Jautāju, pa kuru laiku viņš to sagatavoja. Tas ir milzīgs darbs!"

"Valstsvīru humors ir brīnišķīga lieta, tas nozīmē, ka ir pašpārliecinātība un pašapziņa," sacīja aktieris Andris Keišs, sakot paldies Valsts prezidentam par šādu koncertprogrammu.

Atjaunotā tradīcija, kad ar koncertu tiks godināti dažādu nozaru cilvēki par savu darbu Latvijā un Latvijai, turpināsies arī nākamgad.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti