Osokina Brīvības festivālā Ukrainas atbalstam saziedoti vairāk nekā 32 000 eiro

Šovasar izskanējušajā Osokina Brīvības festivālā no pasākumu biļešu ieņēmumiem un skatītāju ziedojumiem Ukrainas atbalstam savākti 32 608,45 eiro. Nupat kā uz Ukrainu ceļā pavadīts kārtējais konvojs ar iedzīvotājiem un karavīriem nepieciešamajām precēm, no kurām daļa iegādātas par festivāla laikā saziedotajiem līdzekļiem, kā arī šobrīd tiek organizēta pārējās palīdzības piegāde, informēja festivāla rīkotāji.

Šis bija jau ceturtais pianista Andreja Osokina Brīvības festivāls, kas, turpinoties postošajam karam, otro gadu veltīts Ukrainai un tās cilvēkiem. Šogad tas vairāk nekā mēneša garumā norisinājās Rīgā un Valmierā.

Pasākumu programmā bija koncerti, meistarklases, diskusijas, mūziķu tikšanās ar ukraiņu ģimenēm, labdarības akcijas un citi notikumi. Festivālā piedalījās Latvijā un pasaulē atzīti latviešu un ukraiņu mūziķi, aktieri, mākslinieki un citu jomu profesionāļi, tostarp "Labvēlīgais tips" un "Melo-M", Ralfs Eilands, Katrīna Gupalo, Georgijs Osokins, "Kremerata Lettonica", Sonora Vaice, Ieva Parša, Edgars Ošleja, Platons Buravickis, Gundars Āboliņš, Dita Lūriņa, Laura Čaupale, Ģirts Krūmiņš, klavieru kvartets "Quadra", Kristīne Garklāva, Kristīne Rudzinska, Mārtiņš Daugulis, Andrejs Osokins.

Par ziedojumu summu sadarbībā ar Ziedot.lv, Ukrainas vēstniecību Latvijā, Latvijā dzīvojošo ukraiņu biedrību konfederāciju "Viche", biedrību "Tavi draugi" un "Biļešu paradīze" nodrošināta humanitārā, medicīnas, aizsardzības un mājdzīvnieku palīdzība kara un plūdu plosītajās teritorijās Ukrainā. Par šiem līdzekļiem iegādātas un ar vairākiem konvojiem Ukrainā jau nogādātas divas apvidus automašīnas, drons, termovizori, aizsargbrilles, aizsargcimdi, mugursomas, maltīšu komplekti un pārtika Ukrainas karavīriem, ukraiņiem nepieciešamās higiēnas preces, barība, medikamenti un dažādas noderīgas lietas mājdzīvniekiem savvaļas un ievainoto dzīvnieku patversmē Dnipro "Pegas". Drīzumā uz Ukrainu tiks vests arī tehniskais aprīkojums un citas ukraiņiem un karavīriem akūti nepieciešamas preces, nogādājot tās kara hospitāļiem, rehabilitācijas centriem un citviet.

Andrejs Osokins.
Andrejs Osokins.

"Kad uzsākām šīs labdarības akcijas, mēs nevarējām iedomāties, cik jaudīgas tās izdosies un cik daudz cilvēku tām pievienosies! Mums ir svarīga un svinīga katra reize, kad uz Ukrainu dodas konvojs ar iegādātām lietām karavīriem un Ukrainas iedzīvotājiem, un īsts lepnums par Latvijas cilvēkiem, kuri tik pašaizliedzīgi atbalstījuši Ukrainu pusotra gada garumā. Ikviens ziedojums glābj dzīvības un palīdz tiem, kuriem ir visgrūtāk Krievijas agresijas izraisītā kara dēļ.

Es ticu, ka katrs ziedojums, katra darbība Ukrainas atbalstam tuvina tās uzvaru, kas būs arī visas Eiropas uzvara pār ļaunumu.

Esmu pateicīgs ikvienam festivāla dalībniekam, atbalstītājam un visiem ziedotājiem, jo kopā mēs varam panākt daudz vairāk kā vientulībā un kopā mēs varam sajust viens otra plecu, atbalstu un sirdssiltumu," pastāstīja pianists, Osokina Brīvības festivāla dibinātājs un radošais direktors Andrejs Osokins.

Video ieskats 13. jūnija konvoja izbraukšanā, ar kuru Ukrainā tika nogādāta arī pirmā krava, kas jau tika iegādāta par Osokina Brīvības festivāla Ukrainai laikā saziedotajiem līdzekļiem:

Video ieskats 1. augusta konvoja izbraukšanā uz Ukrainu:

Ziedojumu akcijas turpinās

Dažādās Andreja Osokina iniciētajās ziedojumu akcijās kopš kara sākuma Ukrainai saziedoti vairāk nekā 210 000 eiro. Pēdējo divu Ukrainai veltīto Osokina Brīvības festivālu laikā Ukrainas atbalstam kopā saziedoti 53 250,12 eiro, savukārt Andreja Osokina īstenotajās ziedojumu akcijās portālā Ziedot.lv, kurās tiek vākti līdzekļi maltīšu komplektiem un pašsildošajām maltītēm, saziedoti vairāk nekā 160 000 eiro, nodrošinot iespēju uz fronti Ukrainā kopš 2022. gada oktobra nogādāt 24 000 pašsildošo maltīšu un vairāk par 5000 maltīšu komplektiem. Ziedot maltīšu komplektiem iespējams šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti