Zaļumballe «Apvedceļa» gaumē, ārstu padomi un senioru lielkoncerts – notiks festivāls vecākajai paaudzei «Zelta ritmi»

Rīgā, Esplanādes parkā, skvērā aiz Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, svētdien, 13. augustā, risināsies īpaši vecākajai paaudzei veltītais festivāls "Zelta ritmi", informēja tā rīkotāji.

Ģimenes aicinātas ielūgt uz festivālu savus vecākus vai vecvecākus. Pasākums un aktivitātes tajā ir bez maksas.

Festivāls "Zelta ritmi" ir vecvecākiem un vecākajai paaudzei kopumā veltīts izglītojošs un izklaidējošs pasākums, ko sesto gadu rīko vecāku organizācija "Mammamuntetiem.lv".

Galvenais pasākuma notikums ir lielkoncerts, kurā uzstāsies dažādu novirzienu senioru kolektīvi no visas Latvijas, kopā pulcējot vairāk nekā 220 dalībnieku.

"Vecākajiem koncerta dalībniekiem ir 90+ gadi! Viņi savā cienījamā vecumā dzied un dejo, viņu acis uz skatuves dzirksteļo," atklāja pasākuma rīkotāja, vecāku organizācijas "Mammamuntetiem.lv" vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.

Festivāls "Zelta ritmi"
Festivāls "Zelta ritmi"

Koncertā uzstāsies kolektīvi no visas Latvijas: Lejasciema jauktais senioru ansamblis "Satekas", Liepājas aktrišu folkloras kopa "Atštaukas", Ikšķiles dāmu deju kolektīvs "Vijas", Saldus senioru akordionistu ansamblis "Akords", Šlokenbekas muižas kultūras centra senioru deju kolektīvs "Gandri", Tukuma pilsētas kultūras nama retro deju kopa "Valsis", Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības koncertorganizācijas "Ave sol" senioru deju kolektīvs "Oglīte", invalīdu apvienības "Aizvējš" līnijdeju kopa no Rīgas, VEF Kultūras pils latgaliešu sadzīves dziesmu ansamblis "Olūteņš" no Rīgas, līnijdeju klubiņš "Country & More" no Rīgas, VEF Kultūras pils senioru deju kolektīvs "Sendancis" no Rīgas, Valmieras kultūras centra senioru vīru koris "Baltie bērzi", Gulbenes kultūras centra senioru līnijdeju grupa "Leno", Iecavas kultūras nama senioru deju kopa "Kamenes".

Koncertu vadīs aktieris Juris Hiršs un Inga Akmentiņa-Smildziņa.

Dienas garumā gaidāma balvu izloze uz lielā laimes rata. Tāpat norisināsies lekcijas: "Attiecību tiltu būvēšana un stiprināšana starp paaudzēm" – vada psihoterapijas speciāliste Aina Poiša; "Trauslo kaulu slimība jeb osteoporoze – vai draud visiem jeb kādi ir riska faktori, un kā to diagnosticē?" – vada Dr. Ingvars Rasa, Latvijas Osteoporozes un kaulu metabolo slimību asociācijas prezidents, endokrinologs RAKUS stacionārā "Gaiļezers"; "Kā jebkurā vecumā parūpēties par kaulu stiprību, un vai osteoporoze ir ārstējama slimība?" – vada Dr. Maija Gureviča, Latvijas Osteoporozes un kaulu metabolo slimību asociācijas valdes locekle, endokrinoloģe VCA "Aura" un Latvijas Jūras medicīnas centra Sarkandaugavas ambulatorās veselības aprūpes centrā; "Rūpes par acu veselību pēc 50 gadu vecuma" – vada Dr. Alberts Veitners, "Latvijas Amerikas acu centra" ārsts rezidents oftalmoloģijā.

"Vecvecāki ir sakņu sistēma ģimenei, vēstures turētāji. Vidējā paaudze ir radītāji. Viņiem ir jāuzņemas atbildība, daudz jādomā par nākotnes perspektīvu un jāaudzina savi bērni. Šī jaunākā paaudze – mazbērni – ir tie, kuri dod ticību, ka notiek dzimtas pēctecība," par katras paaudzes lomu ģimenē stāsta psihoterapijas speciāliste, festivāla "Zelta ritmi" vēstnese Aina Poiša.

"Atbalsts jaunajiem no vecākās paaudzes, manuprāt, ir ļoti būtisks. Vien vecākajai paaudzei dažkārt jāmācās, kā drusciņ ierobežot savu raksturu un dzīvot savu dzīvi, vienkārši priecājoties par bērniem un mazbērniem."

Pasākumā bez maksas būs iespēja veikt acu spiediena mērījumu un acs tīklenes fotografēšanu, ko nodrošinās "Latvijas Amerikas acu centrs", asināt prātu galda spēļu zonā, spēlējot spēles no "Brain Games", kā arī ieturēt maltīti brīvdabas kafejnīcās un iepirkties tirdziņā. Koncerta noslēgumā gaidāma arī zaļumballe, kurā muzicēs grupas "Apvedceļš" solists Jānis Krūmiņš.

Pasākums tiek īstenots ar Rīgas domes līdzfinansējumu 2023. gada Rīgas vasaras kultūras programmā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti