Dienas ziņas

Stingrākas prasības mājdzīvnieku saimniekiem

Dienas ziņas

Zīmju valodā. Dienas ziņas

Ainars Virga svin 60 gadu jubileju

«Līvi» līderis Ainars Virga svin 60 gadu jubileju; rudenī aicina uz «Līvu» un simfoniskā orķestra koncertu Rīgā

Ainara Virgas vārds Latvijas rokmūzikas cienītājiem nav svešs, sestdien, 6.aprīlī, ilggadējam grupas "Līvi" līderim, kurš sadarbojies arī ar vairākiem desmitiem citu mūsu valsts mūziķu, aprit 60 gadu. Jubileju Ainars Virga svin, kā jau tas īstam rokmūziķim pienākas, uz skatuves.   

Ainars Virga, kura vārds Latvijas rokmūzikā ir trekniem burtiem ierakstīts jau gadu desmitiem ilgi, savas jubilejas rītu sagaidīja, kopā ar kolēģiem mēģinot pirms vakarā gaidāmā koncerta.

"Es vērtēju, es mācos. Un šis ir kārtējais posms, kurā es mācos un man viss vēl priekšā ir. Man ir OK sajūta, viss kārtībā, gaidām svētkus," atzina Ainars Virga.

Ainara ceļš mūzikā aizsākās nevis grupu "Corpus" vai "Neptūns" sastāvā, kad publika pirmoreiz pa īstam iepazina viņa filigrāno ģitārspēli, bet vēl krietni agrāk.

"Mums jau sākās pati jaunība, pati bērnība, kad mums bija kādi desmit - deviņi gadi, kad mēs nodibinājām tādu grupu "Vabolītes". Un tas bija tik progresīvi tajā laikā, ka mēs jau sākām tajā vecumā spēlēt dejas," atklāja mūziķis Andris Alviķis ("Liepājas brāļi").

Dažus gadus vēlāk jau sekoja gan grupas "Corpus", gan "Neptūns", gan arī pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados izveidotais vokālais ansamblis "Liepājas kvartets", kuram pateicoties, publika varēja iepazīt ne tikai Ainara ģitārspēles, bet arī vokālo talantu.

"Tās bija divas, trīs un četras stundas dienā, līdz mēs varējām justies vienlīdz droši četri cilvēki, viens otru jūtot uz skatuves, mēs varējām nostāties vienalga - vai zāles vidū vai pļavas vidū un četri cilvēki muzicēt, dodot sev ritmu ar pašu sistajiem knipjiem," stāstīja mūziķis Igo.

Ainara un Igo ceļi krustojās arī grupā "Līvi", kurai Virga pievienojās 1985.gadā. Ainars kļuva par tās līderi un daudzu jo daudzu leģendāru dziesmu autoru. 2010.gadā pēc Jāņa Groduma nāves "Līvi" uz dažiem gadiem pieklusa, bet tad 2017.gadā Ainars izveidoja jaunu grupas sastāvu, kas kopā muzicē arī šobrīd.

"Ainars kā cilvēks - viņš ir ideju pilns vienmēr, viņš uz katru mēģinājumu atnāk ar kādu jaunu ideju. Teiksim tā - ar viņu nav viegli, bet ar viņu ir interesanti," sacīja mūziķis "SHimeRa" ("Līvi").

Mūziķis Jānis Buķelis ("Līvi") savukārt piebilda, ka "Ainars ir ļoti prasīgs cilvēks, bet viņš ir arī ļoti pieredzējis un ļoti zinošs cilvēks. Riktīgs liepājnieks, viņš tiešām ir liepājnieks, nekad neaizmirst Liepāju un to, ka viņš ir no Liepājas."

Sestdienas vakarā Liepājas Olimpiskajā centrā izskan pirmais no Ainara jubilejas koncertiem, vēl viens ir gaidāms 22.jūlijā Dzintaru koncertzālē, bet jubilejas gada kulmināciju Virga sola rudenī - galvaspilsētā.

"Jūs tagad to dzirdiet pirmoreiz – 17.novembrī, lūdzu, atnāciet uz koncertu ""Līvi" un simfoniskais orķestris" Arēnā "Rīga"," aicināja Ainars Virga.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti