Grupa «Auļi» dodas divdesmit gadu jubilejas tūrē «Deviņvīru spēks»

Svinot 20 gadu jubileju, šī gada rudenī dūdu un bungu grupa "Auļi" aicina klausītājus koncertu sērijā "Deviņvīru spēks" atskatīties uz paveikto. Pirmais jubilejas tūres koncerts notiks 29. septembrī kultūras centrā "Ulbrokas pērle", informēja grupas pārstāvji.

"Šajos gados esam veiksmīgi sadarbojušies ar dažādiem dziedātājiem no dažādām pasaules valstīm, un šādu sadarbību vēlamies atspoguļot arī mūsu koncertos. Saprotot, ka nevarēsim uzaicināt visus mūsu draugus uz katru tūres koncertu, esam izstrādājuši unikālu risinājumu: "Auļi" uzstāsies dzīvajā, bet dažādi dziedātāji pievienosies caur video ekrānu," par koncerta ieceri stāstīja grupas līderis Kaspars Bārbals.

Viņš atzīmēja, ka tiks piedzīvota atkalredzēšanās ar mongoļu rīkles dziedātāju Batzorig Vaanchig, madagaskariešu dziedātāju Kilema, grupu "Tautumeitas" un daudziem citiem.

Kā īpašs viesis jubilejas koncertos piedalīsies dziedātājs Andrejs Planders: "Divdesmit gadu laikā – kopš pašiem "Auļu" sākumiem – mani ceļi ir bieži krustojušies ar šo grupu. Tāpēc esmu priecīgs, ka beidzot esmu kļuvis par pilntiesīgu grupas dalībnieku!"

Savukārt komponists Mārtiņš Miļevskis pauda: "Lai gan nebiju klāt "Auļu" pirmsākumos, beidzamajos desmit gados esmu aktīvi iesaistījies grupas darbībā gan kā mūziķis, gan komponists. Īpaši lepojos ar kompozīcijām, kurās esmu spējis apvienot "Auļu" vareno skanējumu ar dziedātāju balss kolorītu. Koncertos piedalīšos ne tikai kā instrumentālists, bet arī kā dziedātājs."

Grupa "Auļi"
Grupa "Auļi"

"Speciāli koncertprogrammai "Deviņvīru spēks" sadarbībā ar meistaru Rihardu Valteru esam radījuši jaunu lielo celma bungu, kas ir vēl lielāka par iepriekšējo. Bungas radīšanas procesu varēja vērot "Auļu" sociālajos tīklos, un tā būs redzama un dzirdama mūsu koncertos," atklāja bundzinieks Kaspars Indrēvics.

Savukārt grupas dalībnieks – video  operators un dūdinieks Gatis Indrēvics norādīja: "Man kā "Auļu" dalībniekam vienmēr ir bijis svarīgi līdzās "Auļu" mūzikai radīt arī iespaidīgus mūzikas video, kur izceltas "Auļu" bungu un dūdu īpatnības un Latvijas dabas skaistums. Manis veidotie video darbi būs izteiksmīgs papildinājums "Auļu" dzīvajam izpildījumam tūrē."

Grupa "Auļi" dibināta 2003. gada maijā, kad Mikus Čavarts apvienoja tobrīd aktīvākos dūdu un celma bungu spēlētājus Latvijā. Arī grupas nosaukumam ir divas nozīmes: zirgu auļi, kuri mums saistās ar bungu ritmiem, un aulis kā sens kokā uzvelkams bišu strops. Bišu skaņā saklausāma dūdām līdzīga dūkšana.

Šo gadu laikā "Auļu" sastāvs nedaudz mainījies, un bijusi arī iespaidīga sadarbība ar citiem mūziķiem, taču šobrīd "Auļu" aktīvajā sastāva dzirdami bundzinieki Kaspars Indrēvics, Mārtiņš Miļevskis, Edgars Krūmiņš, Edgars Kučiks, dūdinieki Kaspars Bārbals, Edgars Kārklis, Leanne Barbo, Gatis Indrēvics, Normunds Vaivads, basists Gatis Valters un dziedātājs Andrejs Planders.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Grupas "AUĻI" jubilejas tūres koncerti notiks:

29. septembrī pulksten 19.00 kultūras centrā "Ulbrokas pērle"

7. oktobrī pulksten 19.00 VEF Kultūras pilī

13. oktobrī pulksten 19.00 koncertzālē "Cēsis"

20. oktobrī pulksten 19.00 Līvānu Kultūras centrā

26. oktobrī pulksten 19.00 Ogres Kultūras centrā

27. oktobrī pulksten 19.00 Latgales vēstniecībā GORS

28. oktobrī pulksten 18.00 Valmieras Kultūras centrā

4. novembrī pulksten 18.00 Tukuma pilsētas Kultūras namā

10. novembrī pulksten 19.00 Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars"

15. novembrī pulksten 19.00 Jelgavas Kultūras namā

17. novembrī pulksten 19.00 Ventspils teātra namā "Jūras vārti"

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti