Mūkusalas mākslas salonā skatāmi Latvijas mākslinieku pašportreti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem un 9 mēnešiem.

No 20.augusta līdz 26.septembrim Mūkusalas mākslas salonā būs apskatāma jauna izstāde no salona kolekcijas - "Es un es", kurā tiks apkopoti Latvijas mākslinieku pašportreti.

Izstādes pieteikums vēsta: "Gandrīz katra mākslinieka daiļradē iespējams atrast brīdi, kad par galveno darba personāžu viņš ir izvēlējies sevi. Es pats - tas nav tikai demokrātisks modelis, kurš ir pieejams 24 stundas diennaktī bez maksas, bet arī ļoti iecietīgs pasūtītājs, kas spēj panest visneiedomājamākos eksperimentus. Es pats arī ir brīnišķīgs veids kā censties sevi izzināt, kā arī spēlēties ar dažādām lomām, apejot ierobežotību telpā, laikā un līdzekļos."

Lai būtu vieglāk izsekot pašportretu daudzveidībai, darbi izstādē grupēti sadaļās: es kā izzināšanas objekts, es kā mākslinieks, es kā radošā manifesta reprezentācija, es kā formas eksperiments, es kā tuvinieks, es kā identitātes spēlmanis, es kā eskeipists un es kā laikmeta spogulis. Ekspozīcija apvieno vairākus mākslas mēdijus: glezniecību, grafiku, tēlniecību, video - darbus, kas tapuši laikā no 20.gadsimta sākuma līdz mūsdienām.

"Izstādē "Es un es" līdzās tādiem māksliniekiem kā Auseklis Baušķenieks, Andris Grīnbergs, Jānis Pauļuks, Miervaldis Polis, Roberts Stārosts, Hilda Vīka, kuru daiļradē pašģīmetnei ir īpaša nozīme, būs pārstāvēti citu spilgtu pašportretu autori: Aleksandrs Apsītis, Leonīds Āriņš, Ansis Butnors, Vladimirs Glušenkovs, Atis Jākobsons, Imants Lancmanis, Kārlis Padegs, Līga Purmale, Maija Tabaka, Alberts Terpilovskis, Rita Valnere, Johans Valters un citi.

Izstādi papildinās izglītojošs pasākums - 15.septembrī plkst. 18.30 psiholoģe Dace Bērziņa vadīs lekciju "Personības identitātes aspekti pašizpausmē", pievēršot uzmanību cilvēka mūža dažādajām lomām un veiksmīgai to sabalansēšanai.

Izstādē iekļauts saturs, kuru nebūtu ieteicams aplūkot apmeklētājiem, kas jaunāki par 16 gadiem.

Izstādes kuratore ir Sniedze Kāle.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti