Rīta Panorāma

Intervija ar veselības ministri Andu Čakšu

Rīta Panorāma

Intervija ar Māri Bezmeru

Alvīnes Bautras gleznas "Cilvēciski radījumi"

Gētes institūtā skatāma Alvīnes Bautras personālizstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Projekta „Dalīties un mainīties“ ietvaros līdz 16.decembrim Gētes institūtā Rīgā aplūkojama Alvīnes Bautras gleznu personālizstāde "Cilvēciski radījumi".

Alvīne Bautra (1990)

2010. gadā absolvējusi Rīgas Celtniecības koledžas Arhitektūras nodaļu.
2014.gadā ERASMUS apmaiņas programmas ietvaros studējusi "Kunsthochschule Berlin Weissensee" Vācijā.
2016. gadā ieguvusi bakalaura grādu glezniecībā Latvijas Mākslas akadēmijā, turpina studijas maģistrantūrā.
Kopš 2014.gada regulāra dalība "KUBOSHOW" Mākslas mesē, Hernē, Vācijā.
Personālizstādes Rīgā 2013. un 2015. gadā. Piedalījusies grupu izstādēs Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Luksemburgā, Vācijā, Ķīnā, Ēģiptē.

Alvīnes Bautras gleznas sevī ietver ideju par cilvēka, indivīda daudzslāņaino dabu, dažādību un arī nenoteiktību. Tā ir iekšēja transformācija, deformācija, attīstība, pašanalīze, mākslas rutīna, mūžīgā kustība nezināmajā. Dzīvojot neizmērāma daudzuma informācijas laikmetā, katrs indivīds izvēlas, par kādu informācijas nesēju tas kļūs.

"Mani interesē attēlot cilvēku tādu, kāds viņš ir. Man šķiet, ka katrs cilvēks ir pilnīgs tajā, kā viņš izskatās," saka māksliniece. "Gleznās mani interesē radīt ilūziju par kustību. Savā veidā tā ir kā cilvēka formas un arī būtības transformācija, jo cilvēks laika gaitā mainās."

Lielākoties Alvīnes gleznās attēlotie cilvēki ir labi draugi, pašportreti vai arī iedvesma nākusi no citiem objektiem, kuros ir redzamas cilvēka ķermeņa aprises – manekeni: Dāvida skulptūra, jūgendstila maskas, kas savā veidā liek paskatīties uz cilvēku no abstraktāka skata punkta.

"Alvīne ir ārkārtīgi jauna un, manuprāt, trausla būtne. Tas, ko es ieraudzīju viņas mākslas darbos, man likās tik dziļš. Mani aizkustināja tā mākslas valoda, kādā viņa runā, jo es nevaru Alvīni salīdzināt ne ar vienu citu latviešu mākslinieku šobrīd," saka Gētes institūta Rīgā kultūras nodaļas asistente Antra Balode.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti