Rīgā, Daugavpilī un Portugāles pilsētā Aveiru – Latvijas Keramikas biennāle

Aktualizējot laikmetīgās keramikas nozīmi Latvijā un starptautiski, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs sadarbībā ar Latvijas Laikmetīgās keramikas centru jau ceturto reizi organizē Latvijas Keramikas biennāli. To atklās 17. augustā, un šogad pasākumi gaidāmi Rīgā, Daugavpilī un pat Portugāles pilsētā Aveiru, informēja rīkotāji.

Latvijas Keramikas biennāles centrālais notikums jau tradicionāli ir konkursa izstāde "Martinsona balva", kas nemainīgi būs skatāma Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā un kopā ar rudens izstāžu sezonu tiks atklāta šī gada 8. septembrī. Līdz ar svinīgo atklāšanu tiks publiski paziņoti arī starptautiskās žūrijas izvēlēti konkursa izstādes starptautiskie un nacionālie laureāti.

Kā informēja organizatori, šogad "Martinsona balvai" tika saņemti 685 izcili pieteikumi no 71 valsti pārstāvošiem māksliniekiem, tostarp 68 pieteikumi no Latvijas māksliniekiem, kas ir līdz šim lielākais pieteikumu skaits "Martinsona balvas" konkursa izstādes vēsturē.

Vēl biennāles programmā tiks atklātas vairāk nekā 10 jaunas laikmetīgās keramikas izstādes, varēs piedalīties godalgotā Latvijas keramiķa Daiņa Pundura performancē. Daugavpils cietokšņa kazemātos tiks atklāta keramikas krātuve un izdots katalogs, kurā dokumentēta Daugavpils Martinsona mājā skatāmā Pētera Martinsona ekspozīcija "Sapņu pilsēta".

Biennāles programma apskatāma Marka Rotko centra mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti